Guvernul Grindeanu a fost demis! Alin Văcaru riscă să fie exclus din partid, după înfrângerea de la moţiunea de cenzură: “Eu nu îmi doresc să rămân mic în politică”

286

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a trecut, ieri, de Parlament, cu 241 de voturi pentru și 10 împotrivă. La scurt timp după vot, premierul demis, Sorin Grindeanu, a declarat că va rămâne în PSD, însă, în replică, Liviu Dragnea a spus “noi nu începem vânătoare de vrăjitoare, nu plătim poliţe, dar el nu mai este membru al PSD, el trebuie să aibă grijă cu cei cu care s-a aliat în aceste zile”. Deputatul PSD, Alin Văcaru, este doar unul dintre cei care au fost împotriva moțiunii de cenzură.
“Nu votez moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Avem de ales între Guvernul Grindeanu 2 şi Guvernul Iohannis. Eu aleg Grindeanu”, declara Alin Văcaru, vicepreşedinte al PSD Gorj şi deputat, înainte de vot. Ulterior, acesta a spus că este dezamăgit de atitudinea unor colegi, fără să-i nominalizeze. “Viața merge înainte. Onoarea și demnitatea nu mi-o poate lua nimeni. Nu este votul meu. Este votul colegilor mei de la Gorj. M-am consultat cu aproape toți. Nu au fost decât două voci care nu au fost de acord. În rest, majoritatea, toți ceilalți au fost de principiu că nu trebuie să ne demitem propriul Guvern. Vorbim de zeci de oameni. Îmi cer scuze celor pe care nu am apucat să îi contactez. Sunt supărat că mă așteptam la mulți colegi de-ai mei, cu care în ultimele zile am avut fel și fel de întâlniri la care vă spun, ei au venit să ne caute pe cei care eram împotriva moțiunii, ei au venit. I-am văzut când au votat. Unii au spus că e un război prea mare și ei sunt prea mici. Din păcate, rămân în continuare mici în politică.
Eu nu îmi doresc să rămân mic în politică, eu vreau să conteze cuvântul meu și vreau să cred că alegerile pe care le iau sunt alegerile mele, ale nimănui altcuiva. Am discutat inclusiv cu domnul Cârciumaru și a spus că este alegerea mea și dumnealui nu îmi va cere niciodată excluderea. Până la urmă, viața merge înainte. Eu mă aștept să mă susțină colegii mei, i-am consultat aproape pe toți cei 105 din Comitetul Executiv al PSD Gorj”, a mai declarat Alin Văcaru, pentru Gorjeanul.

Mihai Weber: “Fiecare își va afla sancțiunea, în următoarele zile”
Chiar dacă Alin Văcaru nu a luat în calcul excluderea sa din partid, deputatul Mihai Weber a anunțat că, în următoarele zile, cei care nu au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu vor suporta consecințele. “E o decizie pe care și-au însușit-o și sigur că au știut și că o să suporte anumite consecințe. La ultimul Comitet Executiv Național s-a luat decizia ca și cei care nu merg alături de linia partidului să fie sancționați, sancțiune care poate să meargă până la excludere din partid. În următoarele zile va fi organizat un comitet executiv și fiecare își va afla sancțiunea, mă refer la cei care au decis să meargă pe un drum paralel cu cel al partidului. Domnul Văcaru vorbește în nume personal, nu poate să vorbească în numele colegilor. (…) A fost o zi grea. Mă bucur că am depășit-o cu bine. Sper să avem un Guvern funcțional în cel mai scurt timp și mă bazez și pe capacitatea și înțelepciunea domnului președinte Iohannis să nominalizeze premierul, pentru că trebuie să recuperăm tot ceea ce s-a pierdut în această perioadă. Au fost într-adevăr anumite momente, care au sfidat orice regulă democratică. Mulți dintre noi nu am înțeles ce se întâmplă, dar am decis, de la bun început, în primul rând să respectăm votul pe care mai mult de trei milioane de oameni ni l-au dat în decembrie, vot care nu s-a dat pentru o persoană, un nume sau un grup de persoane, votul s-a dat pentru că PSD a avut curajul să vină cu un program de guvernare cu termene clare. Mă bucur că s-a terminat și sper ca, în cel mai scurt timp, Guvernul să își intre în pâine, cu toate măsurile cu care am venit, de la salarii, pensii, investiții și tot ceea ce s-a promis să fie deschis și deblocat”, a spus Mihai Weber, președintele executiv al PSD Gorj.

Elvira Șarapatin: “Mi se pare anormal ca niște persoane obscure să fie considerate eroi județeni”
Și deputatul Elvira Șarapatin critică atitudinea lui Alin Văcaru și a celor care au votat împotriva moțiunii de cenzură. Elvira Șarapatin a fost singurul candidat la alegerile parlamentare din Gorj, care a criticat public candidatura lui Alin Văcaru pe listele de deputați ale PSD Gorj, susținând că “este prea mare pălăria pentru Văcaru”. “A fost o zi deosebită atât pentru parlamentari, cât și pentru Partidul Social Democrat. S-a votat moțiunea și e foarte bine că s-a votat. S-a terminat o criză. Așteptăm să se formeze noul Guvern, așteptăm propunerea pentru funcția de prim-ministru, acceptarea de către președinte și formarea noului Guvern și să mergem mai departe pentru binele tuturor, al țării, pentru programul de guvernare, pentru continuarea acestuia, pentru că programul de guvernare al nostru a fost și este îndrăzneț, pentru binele populației, al țării și totul va fi bine, sunt sigură. Se va intra în normalitate de săptămâna viitoare. Au fost 241 de voturi pentru moțiune și 10 împotrivă. Văcaru a votat împotrivă. Cei care au votat împotrivă, cei din PSD, sunt iresponsabili. Cei care nu au votat cu partidul sunt iresponsabili, sunt persoane care nu ar trebui să fie în partid. Atunci când trebuie să votezi pentru țară și pentru a intra într-o normalitate și nu o faci, atunci înseamnă că nu ai ce căuta în acest partid. Nu discut numai de Văcaru, pentru că este chiar o persoană care nu merită să discut despre ea și nu mă interesează. Sigur, el are anumite obligații față de Ponta, însă aici Ponta i-a făcut mult rău lui și altora, din prietenie le-a făcut mult rău pentru că la experiența lui Victor Ponta, mă îndoiesc că nu și-a dat seama, chiar știa și era foarte sigur că această moțiune va trece și nu vor avea un rezultat bun, sub niciun chip. Se va întruni CEx-ul cât de curând. Mi se pare normal ca și cei care nu au votat, înseamnă că nu sunt oameni de partid, să fie excluși din partid. Ori să-și facă alt partid, ori să rămână independenți. Mi se pare anormal ca din niște persoane obscure să fie considerate eroi județeni sau eroi naționali cei care au călcat alături de unitatea partidului”, a declarat președinta Organizației Femeilor Social-Democrate Gorj, Elvira Șarapatin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here