Guvernul face 1.000 de angajări la casele de pensii!

1204

Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, de azi, se află și un proiect de lege care prevede crearea a 1000 de noi locuri de muncă în cadrul Casei Naționale de Pensii Publice, având în vedere necesitatea implementării măsurilor legislative care vizează evaluarea și recalcularea pensiilor, potrivit romanitatv.net.

Personalul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) va fi suplimentat cu 1000 de posturi, potrivit unei Ordonanțe de Urgență care intră pe ordinea de zi a ședinței de joi a Guvernului. Măsura este necesară recalculării pensiilor din sistemul public, la casele de pensii fiind prea puțini angajați. „Neadoptarea acestui act normativ ar duce la imposibilitatea soluționării cererilor de acordare a drepturilor de pensie”, spune Executivul.

800 funcții vor fi din categoria celor cu studii de licență sau echivalentă, iar 200 din categoria celor cu studii liceale, respectiv studii medii liceale, finalizate cu diplomă de bacalaureat. Posturile vor fi pe perioada determinată, până la data de 31 decembrie 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here