Guvernul Dăncilă, demis. Lider PSD Gorj: Să strângem rândurile

820

Executivul Dăncilă a fost demis la a treia moțiune de cenzură, cu 238 de voturi, cu cinci în plus față de cât erau necesare. Liderii PSD Gorj au anunțat că vor strânge rândurile și că se vor mobiliza pentru alegerile prezidențiale. „Doresc să le adresez colegilor mei din toată țara și în special din Gorj, îndemnul ca în această perioadă mai dificilă să strângem rândurile, să rămânem uniți și să încercăm, de data aceasta din Opoziție, să facem cât mai multe lucruri bune pentru români. PSD nu se află la prima încercare de acest gen. Am mai trecut prin perioade grele și, de fiecare dată, partidul a ieșit mai unit și mai puternic, aducând în prim-plan oameni politici de valoare. Avem de câștigat o campanie electorală, motiv pentru care trebuie să lăsăm deoparte ziua de astăzi și să ne mobilizăm pentru a da României un președinte social-democrat”, a transmis deputatul Mihai Weber, președintele PSD Gorj.
Partidul Social Democrat nu va capitula, ci va strânge rândurile, în perioada următoare, va deveni mai puternic pe scena politică din România, a anunțat și senatorul Florin Cârciumaru, vicepreședintele PSD Gorj. „PSD va asista cum PNL și USR, ajutate de Călin Popescu Tăriceanu și Victor Ponta, vor distruge programele de guvernare aflate în derulare, programe benefice pentru cetățeni. Probleme nu vor fi însă pentru PSD intrat în Opoziție, ci pentru românii care vor fi nevoiți să strângă din nou „cureaua” și să suporte iar măsurile de austeritate anunțate deja de PNL (PDL). Astfel, toată munca și tot progresul înregistrat de România sub Guvernarea PSD se vor duce „pe apa sâmbetei”, iar românii vor reveni la nivelul de trai din 2009”, a postat Florin Cârciumaru.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca, vineri, partidele parlamentare la prima rundă de consultări, subliniind că este nevoie urgentă de un guvern. Iohannis se pronunță în favoarea alegerilor anticipate și vrea să verifice dacă există consens politic în această privință.
Întocmirea bugetului pe 2020 și desemnarea unei propuneri de comisar european din partea României „sunt probleme care nu suportă nici o amânare”, a mai spus șeful statului.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here