Guvernul aprobă Legea pensiilor, fără amendamentele minerilor și energeticienilor din CEO

6184

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu le-a spus, ieri, liderilor de sindicat din CE Oltenia că îi susține… Numai că legea pensiilor va fi aprobată de Guvern așa cum este acum, fără amendamente și cu mărirea vârstei de pensionare. Legea 197 prevede reducerea vârstei de pensionare cu 13 ani pentru minerii și energeticienii care au lucrat în producție, iar în noua lege, doar cu 10 ani. Și așa va rămâne, fiindcă avizele ministerelor pentru proiectul legii pensiilor s-au dat pe actualul proiect care le ia drepturile salariaților CEO, obținute prin Legea 197.

”În Guvern va întra proiectul aflat pe site-ul ministerului deoarece avizele date de celelalte ministere sunt pe proiectul respectiv. Doamna ministru a spus că, în Parlament, susține reducerea vârstei de pensionare și introducerea tuturor activităților în noua lege”, a declarat unul dintre liderii de sindicat.

Proiectul noii legi a pensiilor a fost lansat în dezbatere publică şi a putut fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii. Guvernul va aproba astăzi proiectul legii pensiilor așa cum este, apoi va fi transmis parlamentului. Documentul a primit girul coaliţiei de guvernare, iar executivul ar vrea să fie adoptat în procedură de urgenţă până pe 20 noiembrie.

2 COMENTARII

  1. Oare doar cu zece ani este putin?Nuvor sa-i scoata la pensie la patruzeci de ani si sa le dea si pensii speciale?Nu inteleg dece sunt numiti mineri care nu mai exista in Gorj?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here