Guvernul a decis micșorarea chiriilor ANL

335

Chiriile datorate de persoanele cu venituri reduse, care beneficiază de locuinţe ANL, vor fi diminuate şi vor fi calculate după noi criterii, raportate la venitul realizat pe membru de familie. Ordonanţă a fost adoptată, astăzi, de Guvern.

Modificările aduse au scopul să asigure protecţia socială persoanelor cu venituri mici, prin limitarea cuantumului chiriei, astfel:

– Maximum 10% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, calculat în funcţie de veniturile realizate în ultimele 12 luni, în cazul în care venitul brut pe membru de familie este mai mic sau egal cu salariul minim brut pe ţară;

– Maximum 20% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie este mai mare decât salariul minim brut pe ţară, dar nu depăşeşte 100% salariul minim brut pe ţară garantat în plată;

– Maximum 30% din venitul mediu brut lunar pe membru de familie, dacă venitul brut pe membru de familie depăşeşte 100% din salariul minim brut pe ţară, dar nu mai mult de 5.000 lei. (A.C.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here