Guvernul a deblocat una dintre carierele CEO. Lider: ,,Va fi una dintre cele mai performante din companie”

3744

O carieră a CE Oltenia care nu s-a putut dezvolta din cauza lipsei fronturilor de lucru, a fost deblocată. Este vorba despre Criera Pinoasa – Rovinari. În ședința de ieri, Guvernul a hotărât scoaterea din fondul forestier naţional, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia SA a terenului în suprafaţă de 106,3515 ha, în vederea realizării lucrării miniere de interes naţional şi de utilitate publică ,,Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Timişeni-Pinoasa, judeţul Gorj, la o capacitate de 8.000.000 tone/an lignit”.

Liderul SMEO, Gabriel Căldărușe a declarat că fără această extindere, ar fi însemnat un blocaj permanent: ,,Trebuie spus că în punct de vedere economic Pinoasa are rezultate pozitive. Va fi una dintre cele mai importante din CEO și depindea de această expropriere, aprobată ieri de Guvern.
Cel mai important lucru, prin decizia aceasta, cariera va avea viitor, iar dacă ne uităm pe planul de restructurare, va fi una dintre cele mai importante unități de exploatare din CEO. Se va situa în primele trei. Sucursala energetică cea mai performantă a companiei este, după cum se știe, SE Rovinari, și Pinoasa, rolul ei, va fi unul dintre cele mai importante pentru CE Oltenia.
Posibilitatea ar fi de 8 milioane dacă se va asigura tot ce set necesar. Este suficient este și dacă ajungem la 5 milioane de tone pe an, va fi una dintre cele mai importante. Cariera face parte din UMC Rovinari în care lucrează 1.700 de oameni, din care face parte și Cariera Tismana. Pinoasa are în jur de 700 de salariați și poate da, într-adevăr, 8 milioane de tone de cărbune pe an…. însă este greu. Ar putea ajunge la această capacitate dacă va avea tot ce-i trebuie, dar, cu siguranță această carieră va asigura cel puțin 5 milioane de tone de cărbune pe an”, a mai spus președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.
M.C.H.