Guvernul a deblocat 124 posturi pentru Spitalul Bumbeşti-Jiu

123

Redeschiderea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu a devenit o certitudine. La mijlocul acestei săptămâni, în şedinţa de guvern, a fost aprobată deblocarea unui număr de 124 posturi pentru această unitate. Pentru ocuparea lor se ia în calcul, în primul rând, revenirea personalului care a fost redistribuit, după care vor fi scoase la concurs posturile rămase neocupate.

Adoptarea Hotărârii de Guvern prin care s-a aprobat deblocarea a 124 posturi la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu reprezintă un pas deosebit de important pentru reluarea activităţii medicale a acestei unităţi. Reprezentanţii autorităţilor locale din Bumbeşti-Jiu au purtat deja discuţii cu foştii angajaţi ai spitalului în vederea întoarcerii lor pe posturile ocupate. Totuşi, cum cei mai mulţi dintre aceştia sunt angajaţi, la ora actuală, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, este puţin probabil că vor dori să se întoarcă la Sadu. Totuşi, posturile rămase neocupate vor fi scoase la concurs, spitalul urmând a-şi relua activitatea în cel mai scurt timp posibil.
De altfel, şi prefectul judeţului a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că redeschiderea Spitalului Sadu reprezintă o prioritate şi, totodată, este o certitudine. „Ce mă interesează pe mine foarte mult este că spitalul de la Bumbeşti-Jiu să se redeschidă şi se va redeschide. Foarte important este să aibă condiţii foarte bune să aibă medicii asistenţi infirmieri şi le va avea”, a declarat prefectul Claudiu Teodorescu. Mai trebuie precizat faptul că propunerea edilului Constantin Bobaru pentru funcţia de manager al Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu este fostul preşedinte al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină. Bobaru a menţionat că s-au purtat o serie de discuţii, însă decizia finală aparţine fostului preşedinte al CJAS. În cazul în care acesta va lua o decizie favorabilă, el va conduce unitatea medicală pentru şase luni.

Spitalul Sadu va funcţiona cu 112 paturi
Deocamdată nu se ştie exact când va fi reluată activitatea spitalului din Bumbeşti-Jiu, însă autorităţile fac tot posibilul ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Ceea ce se ştie cu siguranţă este că unitatea va funcţiona cu 112 paturi, înainte de închidere având 128. De asemenea, specialităţile medicale vor fi aceleaşi pe care spitalul le-a avut, fiind încadrat, ca şi clasificare, în categoria a IV-a.
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj va organiza o nouă sesiune de contractare pentru ca Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu să poată intra în relaţie contractuală cu Casa. Spitalul Sadu a fost închis la data de 1 aprilie 2011, prin decizia Ministerului Sănătăţii, personalul medical fiind redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ şi nu numai. La această oră, autorităţile locale din Bumbeşti-Jiu fac eforturi considerabile pentru a reuşi să angajeze personalul medical necesar pentru redeschiderea unităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here