Guvernul a adoptat modificările la Codul Fiscal

2194

Guvernul a adoptat vineri forma finală a ordonanței de modificare a Codului Fiscal. Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat că o parte dintre măsuri vor intra în vigoare la 1 august, diar altele se vor aplica de la 1 ianuarie 2023

„Guvernul a considerat că, la acest moment, având în vedere situaţia complicată prin care trecem, nu este oportun şi nici necesar să facă ajustări radicale de mediu fiscal ci este bine să-şi continue traiectoria de susţinere a mediului de afaceri şi de consolidare a mediului de afaceri onest”, a menționat ministrul Finanţelor.

Actul normaativ prevede eliminarea unor excepții, cum ar fi cota redusă de TVA de 5% la serviciile de restaurant, cazare şi catering şi revenirea la cota de 9% de TVA, precum și eliminarea TVA de 9% la băuturile pe bază de îndulcitori sau zahăr şi revenirea la cota de 16%.

Câciu a anunţat şi ajustare a accizelor la tutun, inclusiv tutunul încălzit, începând cu 1 august şi la alcool.

În sectorul HORECA,  termenul de intrare în vigoare a impozitului pe cifra de afaceri de 1% sau a opţiunii de impozit pe profit a fost dus către data de 1 ianuarie 2023.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here