Guvernatorul Isărescu aduce documente la Muzeul Tezaurului de la Tismana

299

Lucrările de construcţie a clădirii ce găzduieşte Muzeul Tezaurului de la Tismana au intrat, în ultimele zile, în linie dreaptă. Finalizarea elementelor exterioare, amenajarea interioară şi branşarea utilităţilor, vor fi completate azi cu aducerea exponatelor ce vor constitui mărturiile epopeei tezaurului naţional şi, nu în ultimul rând, cu inaugurarea edificiului în prezenţa oficialilor BNR, prelaţilor din cadrul BOR şi a oficialităţilor judeţene şi locale.

De altfel, totul va încununa dorinţa multora, exprimată cu ceva timp în urmă dar rămasă la nivel de năzuinţă, din cauza banilor, de a oferii generaţiei de acum precum şi celor ce vor veni documente, mărturii, fotocopii ale unor documente de o importanţă majoră la vremea respectivă şi de ce nu chiar mărturii ale localnicilor referitoare la Tezaurul Naţional.
În vremurile de atunci, concentrarea evenimentelor politice şi militare precum şi intenţiile beligerante ale unor state au impus clasei conducătoare ca cea mai sigură soluţie de protejare şi salvare a tezaurului ascunderea sa în Peştera cu Apă de la Tismana aflată în imediata apropiere a Mănăstirii Tismana. La evenimentul de astăzi va fi prezent însuşi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care, se vehiculează, va aduce aici un document de mare importanţă.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here