Guvern din umbră cu Sulfina la Bucureşti, insulte prezidenţiale la Săuceşti !

339

foto predo 2Ca de fiecare dată, inundaţiile îi iau pe nepregătite pe guvernanţi. În vreme ce Emil Boc era preocupat de TVA-ul umflat la 24% (ăl mai mare din UE) de punerea de noi taxe şi impozite, biruri grele pe spinarea bieţilor românaşi, ale naibii inundaţii sosiră pe neanunţate.

De nu l-ar fi deranjat apa pe primul ministru Emil Boc, un fel de “gânditorul de la Călăţele”, ne trezeam şi cu impozitarea mersului pe jos, iar de la iarnă şi cu fumăritul.

Ei bine, Boc-ul trebui să-şi întrerupă activităţile de jupuire prin proiecte de legi şi ordonanţe a pauperilor cetăţeni ai României şi o luă la colindat prin zonele calamitate. În vremea asta, semn că ni se pregăteşte ceva, Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, nu susţinu leul, iar moneda naţională, o luă niţel la vale. Iar Sulfina Barbu îşi continuă munca pe care o face, bănuim că nu de capul ei, ci cu voie de la Împărăţia din Dealul Cotrocenilor. Ca portocalie de încredere, brava Sulfina conduce o comisie de strategi economici cu misie de a găsi noi căi de a rezolva criza ce a cuprins România. Există nemulţumiri şi în PDL şi, cu siguranţă, şi la Palatul din Deal, din moment ce biata pedelistă fu pusă la asemenea cazne. Unii susţin că, pe căldura asta, comisia Sulfinei caută nu numai o strategie economică în stare să scăpăm de criză, dar şi să urzească un guvern din umbră. De aici şi neliniştile lui Boc, umbletul lui precum al Meşterului Manole. Boc nu construieşte nimic, dar promite diguri.

Premierul, mic la stat, mare la sfat, nu este singurul care promite marea cu sarea. Şi preşedintele Traian Băsescu vizită a doua oară năpăstuita localitate băcăuană Săuceşti. Numai că, între cele două descinderi ale sale printre sinistraţii din Săuceşti, trecu şi patronul OTV, Dan Diaconescu. Fără SPP-işti, că omul n-are. S-a dus cu şapte camioane încărcate cu de toate. Haine şi mâncare ca ajutoare pentru fiecare sinistrat. Toţi localnicii s-au ales, din partea lui Dan Diaconescu, viitorul candidat la preşedinţia României, cu câte un rând de haine şi câte un pachet de alimente.

Ce-a oferit preşedintele Traian Băsescu ? Insulte şi reproşuri. Plus promisiunea că peste un an, la Săuceşti, va face un dig de 18 kilometri. A mai avut timp să se răţoiască la SPP-işti ca să îndepărteze presa de el. Preşedintele vroia să vadă şi să vorbească cu armata. Ca un comandant suprem şi total ce este. Nu i-a uitat pe realizatorii Mihai Tatulici şi Dan Diaconescu, pe care i-a înfierat, dar nici pe Vântu şi Caritas-ul de odinioară. Semn că e răzbunător şi are ceva ţinere de minte. Ba jurnaliştii şi realizatorii TV, de la Realitatea şi OTV, sunt vinovaţi de minciunile despre niscaiva afaceri ale miniştrilor pe care domnia sa îi apără. A muştruluit-o şi apostrofat-o pe o sinistrată, care cică i-ar crede pe ziarişti. „Încetaţi să mai minţiţi !” este zisa prezidenţială. Cine vorbeşte ! Ăla care n-a minţit niciodată în viaţa lui. Exact acela care promisese că-şi dă demisia în cinci minute !

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here