Gustavo menţine Craiova în lupta pentru titlu

301

Universitatea Craiova rămâne o echipă de temut pe teren propriu, după ce a bifat, duminică seară, o nouă victorie pe “Ion Oblemenco”, 1-0 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Doljenii au avut un meci extrem de complicat, cu o echipă covăsneană mult schimbată în bine faţă de prima parte a sezonului şi condusă de un oltean, Eugen Neagoe. Peste 12.000 de suporteri au asistat la o primă repriză antrenantă, dar fără efect pe tabela de marcaj. Cele mai mari ocazii din tabăra gazdelor au fost irosite de Băluţă (`6) şi Mateiu (`18), în timp ce Rodriguez (`12) şi Obsivac (`13) l-au testat serios pe înlocuitorul lui Calancea, Mitrovic. După ce Rîmniceau a scos cu un reflex de senzaţie lovitura de cap a lui Ferreira, Craiova a deschis scorul în minutul 61, prin golgheterul Gustavo. Brazilianul a trimis înşelător mingea dintr-o lovitură liberă, iar balonul a poposit în plasă după ce a atins bara. Pe final de meci, arbitrul Andrei Antonie nu a sesizat un fault grosolan al lui Viera la Burlacu, produs chiar în suprafaţa de pedeapsă. De altfel, centralul a acordat haotic unele avertismente, 8 cartonaşe galbene fiind împărţite la jucătorii din cele două tabere. Victoria Craiovei duce trupa lui Devis Mangia la 6 puncte de liderul CFR Cluj, într-o situaţie convenabilă, având în vedere că punctele se înjumătăţesc la finalul sezonului regulat.

Mangia: “De acum, punctele sunt foarte importante”
Antrenorul italian al oltenilor, Devis Mangia, a apreciat succesul băieţilor săi, declarând că victoria vine într-o perioadă extrem de importantă. Craiova mai are de jucat cu Voluntari şi Timişoara până la finalul sezonului regulat. “Este o victorie importantă, pentru că am avut un meci foarte greu. Ştiam că ne așteaptă o partidă dificilă. Mă bucur pentru cele trei puncte, dar mă bucur şi pentru că nu am primit gol. Mitrovic a făcut un meci mare, la fel ca toată echipa. Sepsi a stat foarte bine în teren şi s-a apărat foarte bine. Va fi un meci dificil şi cu Voluntari și îmi aduc aminte de meciul de la Severin unde am făcut egal. De acum punctele încep să fie foarte importante. Sincer, îmi doresc să luptăm până în ultimul moment pentru titlu. Mai este puţin timp, vom vedea în luna mai ce se va întâmpla“, a spus Mangia. “A fost foarte greu, Sepsi s-a închis, dar noi am fost liniștiți, inteligenți, am făcut un meci bun, cu ocazii, nu am luat gol. Sunt trei puncte acasă și suntem acum mai aproape de locul unu și suntem fericiți. Sper să vină mai multe goluri pentru mine. Nu ne gândim la titlu, ne gândim de la un meci la altul, iar acum ne gândim la Voluntari, să câștigăm câte un meci pe rând”, a declarat autorul golului, Gustavo.
“Important este că am câştigat, iar aceste puncte ne dau un moral foarte bun pentru viitor. Sepsi este o echipă foarte bună, ne aşteptam la acest lucru, cu siguranţă, va scăpa de retrogradare. Mai avem două jocuri, cu Voluntari şi cu Timişoara, în acest sezon regulat, sper să obţinem două victorii. Nu vreau să ne gândim la titlu. Dacă vom câştiga fiecare meci, cu siguranţă, vom câştiga campionatul“, a spus şi mijlocaşul Alexandru Mateiu.

Aprecieri de la Neagoe
După un meci echilibrat, fostul tehnician al Universităţii, aflat acum de partea cealaltă a baricadei, Eugen Neagoe, a declarat că neatenţia i-a costat pe vizitatori. “Am venit încrezător, cred că puteam pleca neînvinşi. Dacă marcam la ce situaţii am avut, cred că puteam pleca şi cu cele trei puncte. Jucătorii lor periculoşi din atac nu şi-au creat prea multe ocazii, i-am blocat. Sunt foarte supărat că am primit acel gol din fază fixă. Arătam altfel, dar sunt supărat pentru că plecăm fără nimic, cu toate că am jucat în faţa unei echipe foarte bune. Am venit montaţi, ştiam foarte bine ce joacă Craiova. Dacă nu marchezi, contra Craiovei e foarte greu. S-a întâmplat să facem o greşeală. Jucătorii ştiau fiecare ce au de făcut. O neatenţie ne-a costat meciul“, a spus “Geană”. Antrenorul oltean a avut numai cuvinte de laudă pentru atmosfera din Bănie. “E un stadion fantastic, iar suporterii au fost fantastici ca întotdeauna. Merită felicitări cei care conduc acest club. E o catedrală, e foarte frumos să joci pe un asemenea stadion“.

Universitatea Craiova – Sepsi Sfântu Gheorghe: 1-0 (0-0)
Craiova: Mitrovic – R. Popa, Kelic, Ferreira – Martic, Mateiu, Zlatinski, Briceag – Gustavo (`80, Burlacu), Băluță, Mitriță (`71, Bărbuț). Antrenor: Devis Mangia.
Sepsi: Rîmniceanu – Martinez, Viera, Jure, Daisuke – Rodriguez (`76, Hadnagy), Perovikj – De Oliveira, Tandia (`55, Fulop), Hamed – Kuku (`82, Al. Chiriță). Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonașe galbene: Zlatinski `23, Ferreira `31, Mateiu `69, Kelic `85 / Viera `13, De Oliveira `23, Petrovikj `87, Fulop `90.
Au arbitrat: Andrei Antonie – Bogdan Gheorghe, Gabriel Bîrjac; Dragoș Istrate.
Observatori: Eduard Dumitrescu, Ioan Mironaș.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here