Gura târgului – Posturi cu dedicaţie, la Centrul de Creaţie

231

Mai multe persoane s-ar fi adresat organelor de cercetare penală din Târgu-Jiu, în ultimele zile, în legătură cu nişte posturi scoase la concurs la Centrul Judeţean de Creaţie, unde s-ar interzice depunerea dosarelor de către unii candidaţi. Cum perioada de înscriere la concursurile pentru posturile vacante nu s-a finalizat, candidaţii ar fi întorşi din drum, indicându-li-se diverse cerinţe pentru posturi care, în fapt, nu există. Pentru două dintre posturi ar exista astfel de reclamaţii, câştigătorii fiind zice-se deja cunoscuţi. Instituţia scoate la concurs un post de referent antropologie (jumătate de normă), unul de consultant artistic muzică(jumătate de normă), unul de maestru coregraf, unul de referent relaţia cu teritoriul (post care nu există în clasificarea meseriilor care presupune ca atribuţii legătura cu primariile din judeţ) şi unul de documentarist (jumătate de normă).

1 COMENTARIU

  1. In ceea ce priveste postul – va citez – de “referent relaţia cu teritoriul”, intr-adevar nu exista in COR, insa, daca acesta presupune ca atributii legătura cu primariile din judeţ, poate fi asimilat celui de consilier(referent) in relatiile cu autoritatile publice. Nu e nimic ilegal daca aceasta institutie functioneaza cu o alta denumire a acestuia in statul de functiuni, ilegalitate devine atunci cand responsabilii din institutie schimba, odata cu denumirea corecta a postului, si normele dupa care poti sau nu poti fi incadrat pe acesta. In speta, candidatul ideal pentru relatia unei institutii cu autoritatile publice este absolventul de studii juridice, la fel de bine se poate apela la licentiatii in comunicare, relatii administrative s.a. de acest fel.
    In ceea ce priveste postul de documentarist, intrebarea pe care as pune-o ar fi alta: de vreme ce si la scoala populara de arta, din aceeasi categorie institutionala, sub aceeasi tutela, exista un post de documentarist, pe care se aplica in aceasta primavara, ale carui cerinte sunt studiile superioare, de ce aici se solicita doritorilor studii medii? Pentru ca faptul ca intr-o parte este scoasa la concurs o norma intreaga, iar in alta o jumatate nu justifica aceasta minimalizare absoluta a cerintelor, deci secretul este altul, care poate fac e intr-adevar obiectul unei ilegalitati! Aviz in aceste cazuri ITM ului! Restul posturilor sau jumatatilor de posturi scoase la concurs necesita specializari identice cu denumirea acestora, deci nu cred ca cineva si-ar asuma riscul de a modifica conditii de studii sau nivel de studii. Ar fi prea pe fata pentru tut poporul! Cu stima, avocat Vilceanu D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here