Gura Târgului – Poliţistul Hortopan, „dispecer” de ocazie

499

Festivalul Berii de la Târgu-Jiu a scos în stradă, la final de săptămână, un număr mare de poliţişti. Cum serile erau destul de aglomerate, oamenii legii au împânzit intersecţiile, cu precădere pe cele din preajma Insuliţei.

Vineri seara, însă, aproape de miezul nopţii, agentul de poliţie Dumitru Hortopan se afla în zona ACH împreună cu alţi colegi de-ai săi. Ocupat cu dirijarea circulaţiei, Hortopan nu a mai avut timp să sune la o firmă de taxi pentru a solicita o maşină pentru o cunoştinţă de-a sa, preferând să oprească în trafic cinci-şase taxiuri, în speranţa că va găsi vreunul liber. Taximetriştii au oprit la semnalul făcut de poliţist cu bastonul reflectorizant, neştiind pentru ce sunt traşi pe dreapta. În cel de-al patrulea taximetru oprit nu se afla decât şoferul, căruia „dispecerul” Hortopan i-a cerut să aştepte puţin, timp în care şi-a poftit cunoştinţa să urce la bord. Ceilalţi participanţi la trafic, dar şi clienţii din taxiuri au rămas uimiţi de gestul omului legii, însă taximetriştii sunt obişnuiţi cu astfel de „întâmplări”.
De altfel, poliţiştii şi cunoştinţele lor sunt plimbaţi gratis de către taximetriştii care preferă acest troc de teama amenzilor promise de oamenii legii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here