Gunoi selectiv la schimb cu premii pentru târgujieni

200

O companie deţinătoare a licenţei “Punctul Verde” în România şi cea mai importantă organizaţie de preluare de la agenţii economici a obligaţiei de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje, a lansat campania de informare, educare şi responsabilizare cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje: „Ai colectat, Ai câştigat!”. Campania se derulează în perioada 18 iunie – 28 iulie în mai multe oraşe din ţară printre care şi Târgu-Jiu.

Campania „Ai colectat, Ai câştigat! “ face parte dintr-o serie de iniţiative derulate anual cu obiectivul de a informa şi educa cetăţenii pentru a colecta selectiv deşeurile de ambalaje în vederea reciclării. Selectarea deşeurilor acasă trebuie să devină o obişnuinţă şi un mod de viaţă, fiind unica soluţie pentru a trimite deşeurile către reciclare şi a avea, astfel, o viaţă mai sănătoasă şi mai prietenoasă cu mediul. Reprezentanţii companiei ne informează de altfel că atunci când colectăm selectiv avem ocazia de a nu mai irosi cantităţi importante de deşeuri, neajungând la groapa de gunoi, ele pot fi valorificate şi reciclate.

Prezenţă la containere
Târgujienii sunt aşteptaţi în perioada 25 iunie – 28 iulie la containerele de colectare selectivă amplasate în oraş. Aducând minimum 10 deşeuri de ambalaje au şansa de a câştiga premii eco şi de a intra în tombola pentru marele premiu, un autoturism. Mecanismul de înscriere în tombolă este foarte simplu. Participantul va primi, de la promoterii colectării selective, pentru fiecare 10 deşeuri de ambalaje, un tichet răzuibil pe care este înscris un cod unic. Pentru a intra în tombola pentru premiul cel mare, participantul are la dispoziţie două modalităţi: să înscrie codul unic de pe tichet pe site-ul campaniei: www.ColecteazaSelectiv.ro sau să îl trimită prin mesaj la 1899, număr cu tarif normal, valabil în toate reţelele de telefonie mobilă. Dacă targujienii vor strânge cele mai multe cantităţi de deşeuri de ambalaje, din toate oraşele participante avem şansa de a primi din partea Companiei o zonă de picnic amenajată complet.

Premii consistente
,,În acest scop vă puteţi convinge şi prietenii să colecteze selectiv, astfel şansele la marele premiu creşte. Pentru fiecare prieten adus la punct, care colectează la rândul său minimum 10 deşeuri de ambalaje, participantul primeşte un tichet în plus, având astfel încă o şansă de a câştiga un premiu eco pe loc şi o şansă în plus la tombola pentru câştigarea Marelui Premiu”, comunică organizatorii. O familie de trei persoane din România generează anual o tonă de deşeuri. Jumătate din această cantitate poate fi reciclată. Deşeurile de ambalaje se regăsesc într-un procent de 15%, iar acestea, colectate selectiv şi reciclate, devin materie primă pentru produse noi.

Gunoi contra tichete
Astfel, târgujienii sunt aşteptaţi la punctele de colectare în fiecare luni, miercuri şi vineri, în intervalul orar 16:00-19:00 unde promoterii colectării selective îi vor surprinde cu tichete răzuibile şi zeci de premii eco, precum şi în weekend, sâmbăta, în intervalul orar 10:00-13:00 când pot fi surprinşi la puncte de promoterii biciclişti. În prezent, locuitorii oraşului Târgu Jiu au acces la sistemul de colectare selectivă prin prezenţa a 110 puncte de colectare, puse la dispoziţie de Eco-Rom Ambalaje cu sprijinul Primăriei Oraşului Târgu-Jiu şi al societăţii de salubritate SC POLARIS M HOLDING SRL. Prin campania „Ai colectat? Ai câştigat!”, Eco-Rom Ambalaje urmăreşte creşterea interesului populaţiei pentru colectarea selectivă, astfel încât cantităţi importante de deşeuri de ambalaje să nu mai fie irosite la groapa de gunoi, ci valorificate şi reciclate.
ANDRADA BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here