Grupurile de la Rovinari și Turceni nu vor mai trece în rezervă tehnică: ,,Ministrul Virgil Popescu trebuie să-și facă bagajele”

2441

Europarlamentarii PSD au adus argumente în Parlamentul European (PE) pentru ca planurile de redresare și reziliență să fie modificate în așa fel încât să corespundă nevoilor actuale. PE a adoptat în plen amendamentele europarlamentarilor Dan Nica și Victor Negrescu, iar PNRR va fi modificat la capitolul energie și alte capitole urmează să fie schimbate.

Deputatul Mihai Weber, liderul PSD Gorj, a declarat că, astfel, grupurile energetice de la Rovinari și Turceni nu vor mai trece în rezervă tehnică.,,Nu vor fi scoase din funcțiune grupurile de la termocentralele din Gorj. Transelectrica a solicitat Ministerului Energiei și ANRE menținerea lor, a mai spus acesta ieri. De asemenea, deputatul de Gorj a avut și o postare în acest sens, în care anunță că Virgil Popescu trebuie să-și facă bagajele:
,,Ministrul Energiei, Virgil Popescu, OBLIGAT să amâne închiderea unor capacități energetice! Este oVictorie importantă a Partidului Social Democrat în Parlamentul European, privind aprobarea unui mecanism de modificare a PNRR ! Planul de Redresare și Reziliență POATE FI MODIFICAT, ținând cont de efectele conflictului din Ucraina și de crizele conexe, în acord cu nevoile urgente ale României! Cea mai mare problemă o constituie ENERGIA! Acum, ministrul Energiei nu mai are nicio explicație în fața românilor și este obligat să renegocieze cu Comisia Europeană noile termene de închidere a capacităților energetice existente. De asemenea, eliminarea plafonului de 9,4% din PIB destinat pensiilor, care i-ar fi condamnat pe pensionarii României la sărăcie pentru 50 de ani de acum încolo; 0 lei pentru irigații în Agricultură; 0 spitale noi propuse a fi construite în regiunea Olteniei, în capitolul Sănătate. Sunt doar câteva exemple de capitole care ar trebui ajustate. Încă de acum trei ani, de când fosta guvernare a elaborat PNRR-ul, PSD a susținut tot timpul că acesta s-a întocmit pe premise greșite, neținându-se cont de realitățile din țară. Domnule Virgil Popescu, vă invit să vă faceți bagajele și sa luați primul avion spre Bruxelles, unde aveți de modificat capitolul de Energie din PNRR”, a mai scris deputatul.

Fondurile europene, utilizate mai flexibil
Votul categoric de joi din plenul PE va permite României să acceseze fondurile europene din PNRR în mod mai eficient şi mai flexibil. Prin amendamentul introdus de europarlamentarii PSD Victor Negrescu şi Dan Nica, noile evoluţii legate de criza energetică pot constitui circumstanţe de care aplicarea PNRR trebuie să ţină cont.
,,Astfel, Parlamentul European arată că susține nevoia de a adapta planurile de redresare și reziliență la actualul context și recunoaște faptul că noile provocări au afectat capacitatea de implementare a planurilor naționale, așa cum au fost ele redactate anterior. Practic, o majoritate categorică din legislativul european susține nevoia de optimizare a planurilor, confirmând solicitările justificate făcute în repetate rânduri de reprezentanții Partidului Social Democrat”.
,,Singurii care s-au opus la această propunere au fost o parte din deputații grupului Renew, manipulați de retorica falsă, anti-europeană și populistă a unor eurodeputați români care au căutat să inducă în eroare cu privire la scopul modificărilor aduse regulamentului. De fapt, larga majoritate a Parlamentului European, proiectul în forma finală fiind aprobat cu 471 de voturi pentru, 90 împotrivă și 53 de abțineri, și-a dat seama că cei care au criticat amendamentul nostru și-au dorit să împiedice implementarea adecvată a planurilor, inclusiv de către România, fiind mai degrabă interesați de mize politice mărunte”. , a adăugat Victor Negrescu pe pagina sa de Facebook
M.C.H.

1 COMENTARIU

  1. T-ai dracu de nenorociți! După ce ați votat legea,acum o ardeți pe manipulare și minciuna ,cum o faceți de 33 ani. Cine va mai crede ,ticăloșilor?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here