Grupul ACL din CJ Gorj nu a votat la rectificare

238

În şedinţa Consiliului Judeţean Gorj, de marţi, consilierii PDL şi PNL nu au votat proiectul de hotărâre privind repartizarea cotei de 20% din sumele defalcate din TVA primăriilor din judeţ. Şeful Grupului ACL, Dan Vâlceanu, a considerat că sumele prevăzute în proiectul de hotărâre ar fi nereale, din cauza faptului că în acest an încasările la bugetul de stat şi la bugetele de asigurări sociale au fost mult mai mici decât cele previzionate. Proiectul de hotărâre prevede repartizarea a 12.462 mii lei în 2015, 12.822 mii lei în 2016 şi câte 13.206 mii lei în 2017 şi 2018 către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ.

Consilierii judeţeni ai Alianţei Creştin Liberale (ACL) Gorj au răspuns negativ, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean de marţi, împotriva proiectului de repartizare a cotei de 20% din sumele defalcate din TVA primăriilor din judeţ. “După cum ştiţi, în România în anul 2014, încasările la bugetul de stat şi la bugetele de asigurări sociale au fost mult mai mici decât sumele previzionate. Noi menţinem aceleaşi sume, de aceea vă spuneam că vorbim despre sume nereale, în această dispoziţie la momentul în care au fost previzionate prima dată, deşi discutăm în realitate despre sume mult mai mici. Nu pot să nu îmi pun problema că atunci când noi vom da această hotărâre vor fi primari care îşi fac bugetul pentru la anul şi îşi estimează în bugetul lor sumele prevăzute de noi acum. Ele nu vor veni niciodată pentru că nu există, 20% din TVA sau dintr-un TVA mai mare, cel estimat, înseamnă 20% din TVA-ul real colectat şi atunci este clar că noi vorbim de sume empiric studiate”, a precizat Dan Vâlceanu.

Datele, comunicate de AJFP Gorj
La cele menţionate de Vâlceanu, şeful judeţului Ion Călinoiu i-a replicat acestuia că sumele respective sunt comunicate de către Direcţia de Finanţe Publice, acţiunea de repartizare a cotelor neavând tentă politică.
“Dumneavoastră vreţi să aprobăm bugetul după ce trece anul ca să vedem care e suma reală. Aşa ceva nu este posibil. Nu sunt datele inventate de noi, sunt date comunicate de către Direcţia de Finanţe Publice, dacă era cu tentă electorală cred că era mai bine să fi fost sumele mai mari în 2018, iată că suntem realişti, ne menţinem la 2014”, a spus Ion Călinoiu.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here