Grup Primacons SRL pune monopol pe marile lucrări de investiţii din Gorj

2484

Societatea controlată de afaceristul Octavian Bălţoi, SC Grup Primacons SRL din Slatina, tinde să devină firmă “de casă” pentru administraţiile locale din judeţul Gorj. Aceasta obţine contracte de achiziţii publice pe bandă rulantă, cea mai recentă şi costisitoare licitaţie câştigată fiind cea pentru modernizarea şi extinderea Sălii Sporturilor din Târgu-Jiu. La polul opus, luna viitoare, Primacons Slatina urmează să încheie lucrările deja tărăgănate, de reabilitare şi dotare ale căminului cultural din comuna Bîlteni.

Căminul cultural din comuna Bîlteni va deveni perfect funcţional la începutul anului viitor, lucrările executate asupra acestuia de aproape un an de zile încoace, fiind în curs de finalizare. Deşi la nivelul administraţiei publice locale au existat nemulţumiri legate de stadiul derulării acestor lucrări şi de eficienţa firmei care a câştigat licitaţia de achiziţii publice, în speţă SC Grup Primacons SRL din Slatina, cel mai probabil, recepţia obiectivului de investiţii din Bîlteni se va face în jurul datei de 15 decembrie. Obiectivul de investiţie “Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului cultural din satul Bîlteni, comuna Bîlteni, judeţul Gorj” a primit finanţare din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), valoarea lucrărilor fiind de 4.241.260 de lei.
Deşi lucrările de reabilitare ale căminului cultural au avut un mers lent în primele luni de execuţie, fiind chiar stopate o perioadă de către constructor, iar muncitorii rechemaţi la Slatina, în urma unor discuţii purtate la Bucureşti cu oficiali din CNI şi membri ai Primăriei Bîlteni, SC Grup Primacons SRL a trimis noi echipe de lucru care şi-au luat în serios treaba astfel că obiectivul va fi finalizat în câteva săptămâni. În urma încheierii lucrărilor, căminul cultural din Bîlteni, va avea următoarele dotări: lift înclinat cu platformă, cortină pentru scenă, o serie de instalaţii electrice şi de automatizare, instalaţii sanitare, de ventilare şi climatizare. De asemenea, în incinta căminului, ar trebui să se regăsească, potrivit proiectului de execuţie, mai multe obiecte noi de mobilier, proiectoare, montându-se o serie de alte instalaţii care fac parte din dotările multimedia şi de sonorizare.

primacons (2)Se “bate” cu Ydail pentru o lucrare de 24,7 milioane de lei
Chiar dacă cetăţenii şi autorităţile locale din Bîlteni nu au fost tocmai mulţumiţi de lucrările prestate de societatea din Slatina, oamenii se tem că şi viitoarele investiţii ce se vor face la nivelul comunei Bîlteni vor fi câştigate tot de către SC Grup Primacons Slatina. Astfel, o procedură de licitaţie pentru executarea de lucrări de extindere ale reţelelor de apă şi canalizaree pentru câteva sate din localitate este în curs de derulare la Primăria Bîlteni. Valoarea acestei lucrări este de circa 24,7 milioane de lei, iar deja două oferte au fost depuse în acest sens: SC Grup Primacons SRL şi SC Ydail Construct SRL, firma fostului liberal Ion Iordache. Finanţarea lucrărilor a căror licitaţie se va ţine la sediul Primăriei Bîlteni se va face din bani guvernamentali, prin Ministerul Dezvoltării Regionale.

primacons (3)Contracte de 2,6 milioane de lei la Bălăneşti
O nouă reuşită printre lucrările de achiziţii publice a SC Grup Primacons SRL este reprezentată de două contracte în cuantum de circa 2,6 milioane de lei, care constă în reabilitarea căminului cultural din comuna Bălăneşti şi în construirea unui pod peste râul Galbenu din aceeaşi localitate. Ca şi în cazul lucrărilor derulate la reabilitarea căminului cultural de la Bîlteni, şi la investiţia de la Bălăneşti, societatea din Slatina s-a mişcat mai greu, termenul de finalizare al lucrărilor fiind data de 30 decembrie 2015. Conducerea Primăriei Bălăneşti crede că va fi o întârziere în definitivarea lucrărilor de modernizare de la căminul cultural, acestea fiind încheiate în proporţie de nici 90%. Cealaltă investiţie realizată la Bălăneşti de către firma lui Octavian Bălţoi, şi anume construirea unui pod peste râul Galbenu are un stadiu al lucrărilor de doar 25%, investiţia fiind demarată în primăvara acestui an.

primacons (1)Primacons SRL, în prima linie şi pentru Sala Sporturilor
Unul dintre cele mai recente obiective de investiţii câştigate de societatea din Slatina sunt chiar lucrările de modernizare şi extindere ale Sălii Sporturilor din municipiul Târgu-Jiu. Conform Laviniei Petriţa, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Târgu-Jiu, valoarea contractului este de aproape 9 milioane de lei. “Ordinul de începere al lucrărilor îl dă Compania Naţională de Investiţii. Pe 27 noiembrie, acolo se va mai ţine un meci, iar după ce sala se va elibera, CNI va emite ordinul de începere. Cea care se va ocupa de lucrările de la Sala Sporturilor este SC Grup PrimaCons SRL, contra unei sume de circa 9 milioane de lei”, a precizat reprezentanta administraţiei publice locale.
Nu doar lucrările cu sume importante puse în joc sunt în atenţia societăţii coordonate de afaceristul Octavian Bălţoi, ci şi cele ale căror valori nu sunt unele tocmai cu multe zerouri. În acest sens, este vorba despre câştigarea lucrărilor de execuţie pentru reabilitarea termică a unor blocuri. Potrivit oficialilor Primăriei Târgu-Jiu, la ora actuală, SC Grup Primacons SRL, se ocupă de executarea lucrărilor de reabilitare termică pentru un număr de trei blocuri de la nivelul municipiului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here