Grup infracţional, ajuns pe mâinile poliţiştilor

602

hoti1 facuta de minePoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au destructurat un grup infracţional specializat în furturi din autoturisme.

Cei patru membri ai grupului, suspectaţi de comiterea a zece astfel de furturi, au fost reţinuţi marţi seară, iar în cursul zilei de ieri au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Magistraţii au stabilit însă, ca acesţia să rămână 20 de zile după gratii.

Marţi noapte, în timp ce acţionau pe str. Lt. col. Dumitru Petrescu din municipiul Târgu-Jiu, poliţiştii târgujieni au oprit pentru verificări autoturismul condus de către Valentin C.A., de 23 ani, din comuna Runcu. Pe timpul controlului, în momentul în care a deschis portiera, poliţiştii au observat un pistol. Din primele verificări s-a stabilit că tânărul nu deţine permis de portarmă şi nici documente de provenienţă pentru pistolul cu bile, care nu avea muniţie. Arma neletală a fost indisponibilizată de către oamenii de or dine, pe numele lui Valentin C.A întocmindu-se dosar penal pentru comiterea infracţiunii de port fără drept de armă neletală.

hoti2 facuta de mineCondus la sediul Poliţiei Municipale pentru continuarea cercetărilor, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au stabilit că tânărul, alături de alţi trei bărbaţi identificaţi ca fiind Emilian C.R., de 18 ani, din comuna Runcu, Ion M.D., de 20 ani, din Peştişani şi Nicolae Ş.R., de 20 ani, din oraşul Rovinari, au comis în perioada martie 2009 – 14 septembrie 2010 un număr de zece furturi din autoturisme. Vehiculele erau parcate în municipiu şi localităţile limitrofe, iar suspecţii au cauzat un prejudiciu de aproximativ 16.000 lei.

„Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au destructurat un grup infracţional specializat în furturi din autovehicule. Până în prezent, s-a stabilit faptul că în decurs de câteva luni, aceştia au comis zece astfel de fapte, motiv pentru care s-a dispus reţinerea lor pe timp de douăzeci şi patru de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat urmând a fi prezenţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

80% dintre bunuri, recuperate

În urma cercetărilor aferente, poliţiştii au recuperat peste 80% dintre bunurile furate de cei patru indivizi. Acestea constau în 11 jante şi pneurile aferente, trei radio CD-uri auto, o antenă pentru staţie emisie-recepţie, o trusă medicală auto, un triunghi reflectorizant, bunurile urmând a fi restituite părţilor vătămate.

Agenţii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării prejudiciului.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here