Grup de Integritate Locală la Târgu Jiu

171

Conferinta Integritate APSEProiectul „Împreună pentru Integritate şi Bună Guvernare” iniţiat de Centrul de Resurse Juridice, Asociaţia Pro Democraţia şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei, a fost promovat în urmă cu câteva zile la Târgu Jiu, 

partener local fiind Asociaţia pentru Şanse Egale. Fiind organizată o conferinţă de presă, reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Municipiului Târgu-Jiu, sindicate, ONG-uri, agenţi economici, s-au constituit într-un Grup de Integritate Locală (GIL). La eveniment au participat 26 de persoane.

Scopul Grupului de Integritate Locală este de a identifica principalele probleme de interes general din municipiul nostru şi de a îmbunătăţi administraţia publică locală din comunitate. Tema principală a întâlnirii a fost „Instrumente pentru asigurarea integrităţii în administraţia publică locală”.
Discuţiile au fost roditoare, propunându-se modalităţi de monitorizare a felului în care sunt implementate strategiile şi planurile de acţiune privind menţinerea şi creşterea integrităţii în administraţia publică locală şi judeţeană din comunitatea noastră. Iniţiativa face parte din proiectul „Împreună pentru Integritate şi Bună Guvernare”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Phare 2006 Creşterea rolului societăţii civile în procesul de integrare a României.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here