Groapă de gunoi pe un teren de la marginea orașului

388

Un teren, aflat în proprietate privată la marginea municipiului, a fost transformat de o bună perioadă de timp în groapă de gunoi neautorizată. Aici au fost aduse cu căruțele tone de mizerii, pe o suprafață de câteva hectare putând fi întâlnite doar gunoaie aruncate la voia întâmplării. Cei care locuiesc în zonă, pe Aleea Mehedinți, s-au plâns și comisarilor de la Garda de Mediu, care au menționat că de abia acum au fost sesizați cu privire la aspectele respective. Localnicii le-au spus că vecini de-ai lor de pe străzile Luncilor și Motrului vin zilnic cu căruțele și descarcă tot felul de mizerii în locația respectivă.

“Acum e cel mai problematic pentru că e primăvară, fiecare își face curățenie în curte și vin domnii cu căruțele, asigură transportul și vin și depozitează aici. Nu poți să te iei de ei pentru că au legea lor. Chiar m-au întrebat de ce mă bag pentru că nu pun pe terenul meu. Ei vin, descarcă și pleacă și nu are nimeni treabă cu ei. Nu am văzut vreo autoritate pe aici până acum să fi dat vreo amendă. Problema cea mare e că acum vine căldura și o să fie vai și amar de noi dacă rămânem cu mizeriile astea aici”, a spus unul dintre localnici. Un vecin de-al său le-a spus și el celor de la Mediu că Primăria Târgu-Jiu ar fi montat în urmă cu ceva vreme o barieră care să limiteze accesul căruțelor în zonă, însă bariera a dispărut. “Acum doi ani a pus primăria o barieră, dar ei tot aici veneau și aruncau pentru că își făcuseră traseul pe altă parte. De anul trecut nu mai e nici bariera, iar noi ne uităm cum crește grămada de gunoaie. Nu te poți lua cu ei pentru că îți dau în cap”, a spus bărbatul.
La fața locului s-au deplasat în cursul zilei atât comisari ai Gărzii de Mediu, cât și un reprezentant al Primăriei Târgu-Jiu, care a dat asigurări că zona va fi în vizorul autorităților locale în perioada următoare pentru a fi ecologizată din nou. Municipalitatea ar urma însă să îi identifice și pe proprietarii terenurilor pentru a-i trage la răspundere și a le cere să suporte cheltuielile prilejuite de ridicarea gunoaielor. În plus, ar trebui de acum încolo ca mai multe echipaje ale Poliției Locale să fie văzute patrulând prin zonă în speranța că fenomenul respectiv va fi descurajat, deși, la fel de ușor, cei cu căruțele își pot găsi alte locații unde să arunce gunoaiele după bunul lor plac.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here