Gripa porcină, confirmată şi în Gorj

247

spitalul judeteanPrimul caz de gripă porcină a fost confirmat şi în judeţul nostru. Este vorba despre o femeie de 22 de ani din Rovinari care, în prezent, se află internată în Spitalul Craiova.

Tânăra a fost iniţial internată în Spitalul Judeţean Gorj, cu probleme cardiace şi, în urmă cu 3 zile, a fost transferată la Craiova, unde medicii au observat că femeia prezenta şi simptome de gripă. În urma testării, s-a stabilit că aceasta, într-adevăr, a fost infectată cu virusul AH1N1. Reacţie neaşteptată, însă, din partea Prefecturii, care se descotoroseşte de responsabilitate, motivând că femeia este luată în evidenţa DSP Dolj, deşi aceasta a fost internată săptămâna trecută în Spitalul Judeţean Gorj.

gripa dobritaTânăra rovinăreancă se afla internată în secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean Gorj, cu diagnosticul „cardiomiopatie dilatativă”, ulterior fiind transportată la Centrul de Cardiologie Craiova. Pentru că prezenta şi simptome respiratorii, femeia a fost testată pentru infectarea cu virusul gripei de tip nou şi, ulterior, acest lucru s-a confirmat. În prezent, bolnava este izolată în Centrul de Cardiologie Craiova şi, în funcţie de evoluţie, medicii vor lua decizia transferului la Institutul “Matei Balş” Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, s-a demarat ancheta epidemiologică pentru depistarea contacţilor şi luarea măsurilor ce se impun, conform protocoalelor privind managementul gripei noi. Tânăra bolnavă de gripă porcină a fost transportată la Craiova în urmă cu trei zile, iar medicii gorjeni cred că aceasta a contactat virusul pe drum şi că în niciun caz nu a plecat suspectă de aşa ceva de la Târgu–Jiu.
Prefectul nu pare impresionat
Reprezentanţii Prefecturii Gorj sunt cei care se spală cel mai uşor pe mâini. “Nu avem de ce să ne panicăm, cazul este luat în evidenţa DSP Dolj, deci noi nu avem niciun caz confirmat”, a declarat aseară prefectul judeţului, Liviu Andrei. Acesta, însă, uită că timp de cinci zile femeia respectivă, care lucrează ca vânzătoare la un magazin, a fost internată şi în Spitalul Judeţean Gorj, putând, în orice moment, să împrăştie virusul printre cei cu care a intrat în contact.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here