Gripa porcină ar putea închide porţile Penitenciarului din Târgu Jiu

236

penitenciar 019Posibilitatea infestării cu virusul gripei porcine s-a lăsat cu măsuri de prevenire şi la Penitenciarul din Târgu – Jiu.

Fiecare persoană care va dori să intre în acest spaţiu, de acum încolo, va declara, pe propria răspundere, că nu prezintă niciun simptom şi că nu se află în situaţia în care să fi putut contracta de undeva virusul. De asemenea, dacă se confirmă cazuri şi în Gorj, vizitele ar putea fi restrânse sau chiar restricţionate.

La nivelul compartimentului „vizită”, din cadrul Penitenciarului Târgu–Jiu, toţi vizitatorii vor declara dacă au revenit în ţară în ultimele şapte zile şi dacă au fost sau nu într-o ţară în care virusul gripei porcine a fost deja semnalat. De asemenea, aceştia vor trebui să declare şi dacă prezintă sau nu vreun simptom specific gripei. „Ne aşteptăm că se vor semnala, probabil, cazuri de gripă nouă. Noi sperăm să nu se întâmple acest lucru, dar la nivelul penitenciarului, la compartimentul <<vizită>> am luat mai multe măsuri. Toţi vizitatorii vor declara pe proprie răspundere dacă au intrat în ţară în urmă cu şapte zile şi vin dintr-o ţară în care incidenţa este crescută. Vor declara dacă au febră şi dacă prezintă vreun simptom caracteristic gripei noi”, a declarat medical Mădălina Dinişor.
Deţinuţii vor fi vaccinaţi şi contra gripei de sezon
Tot pentru evitarea unor eventuale îmbolnăviri, în cazul în care se impune, vizitele în Penitenciar ar putea fi restricţionate. Potrivit medicului, se vor face şi triaje epidemiologice în camerele de detenţie. “Pe fiecare cameră de deţinere, asistenţii medicali merg şi fac un triaj epidemiologic, să constate dacă există vreun caz nou. Dacă se impune, probabil, în funcţie şi de măsurile care ne vor veni de la ANP, se va restrânge numărul de vizite atât a celor din afara penitenciarului cât şi vizitele persoanelor private de libertate în comunitate cu ocazia diverselor activităţi”, a completat Dinişor. Acesta a mai spus că, în momentul în care se vor primi dozele de vaccine, se va începe şi administrarea acestora pentru gripa de sezon. „Am luat măsuri în sensul că am încercat să ne refacem stocul de medicamente specifice şi gripei de sezon. Avem în vedere o creştere a numărului de viroze respiratorii şi trebuie să facem bine diferenţierea între simptomatologie pentru că sunt gripele sezoniere care evoluează cu aproximativ aceleaşi simptome. Vom trece şi la vaccinarea cu vaccine de sezon, când vom primi dozele”, a mai spus medicul.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here