Grila de salarizare a primarului Jianu a picat! CL a aprobat grila negociată cu sindicatul și cu două servicii din Primăria Motru

339

Proiectul privind grila de salarizare din Primăria Motru a fost cel mai discutat astăzi din cele 17 aflate pe ordinea de zi a ședinței ordinare de CL. Grila, propusă de primarul Gigel Jinau, care impunea reduceri de peste 30% a salariilor pentru 70 de funcționari publici din Primăria Motru, nu a trecut însă. Asta deoarece toți consilierii, mai puțin cei ai PNL, au aprobat în schimb grila negociată cu sindicatul din primărie, care a fost avizată de Serviciu Buget-Finanțe și de Serviciul de Resurse Umane a instituției publice.

Urmare a acestei grile aprobate de CL, nemulțumirile din rândul salariaților sunt acum reduse. De altfel, chiar săptămâna trecută, funcționarii publici ai primăriei din Motru au declanșat o greva spontană declarându-se astfel total împotriva grilei de salarizare  a edilului Gigel Jianu, care dorea reducerea drastică a chenzinelor lor pentru realizarea, de fapt, a fondului de salarii pentru posturile nou create de directori, în noua organigramă. Pe baza noii grile aprobate astăzi, salariile mai mari din primărie au scăzut dar în sume mai mici, iar salariile mici au crescut.

Trebuie menționat că cele petrecute la Motru nu s-au întâlnit în niciuna dintre cele peste 70 de primării din județul Gorj. Chiar Primăria Târgu-Jiu, tot cu un primar PNL, nu va tăia niciun salariu din instituție ci chiar va majora salarii.

La ședința de CL Motru de joi au participat și doi cetățeni din oraș, nemulțumiți de felul în care se instituția rezolvă problemele cetățenilor. Unul dintre nemulțumiți i-a adus cadou primarului Jianu un sac cu scaieți, pentru a-i arăta că cetățenii orașului locuiesc, din păcate, printre bălării.

În ședința de CL Motru de astăzi, consilierii ALDE au votat iar alături de PNL la suplimentarea cu trei posturi a ștatului de funcții din noua organigramă, posturi care nu au fost uitate la realizarea documentului. De fapt, consilierii ALDE au procedat la fel ca la proiectul privind aprobarea noii organigrame a Primăriei Motru, fapt care demonstrează că Alianța PSD-ALDE scârțâie, în continuare, în această localitate.

1 COMENTARIU

  1. Ce va apuca, ba, sa taiati la salarii? Lasati-le drek ului asa cum sunt daca nu le puteti mari. Daca sunt prea multi functionari de-a-n pyulea, cea ce e posibil, atunci actionati in consecinta. NU TAIATI SALARII! SI ASA SUNT MICI LA BAZA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here