Grigoraş va colabora cu Daum!

204

Antrenorul echipei Pandurii, Petre Grigoraş, a declarat că este deschis unei colaborări cu noul selecţioner al României, germanul Cristoph Daum. Tehnicianul constănţean a lăudat performanţele neamţului, dar a ţinut să precizeze că numirea sa în fruntea echipei naţionale nu vine într-un moment oportun: “E clar că este un antrenor cu nume şi cu un CV foarte, foarte bogat. A câştigat campionate în ţări importante din Europa, dar nu am fost de acord, într-un fel, dacă mi s-a cerut părerea pentru că am spus că perioada este foarte scurtă până încep meciurile pentru mondial şi nu cred că are timpul necesar să cunoască extrem de bine jucătorii. Ãsta a fost singurul argument, în rest CV-ul dânsului şi ceea ce a făcut de-a lungul anilor îl recomandă ca un antrenor foarte bun şi are susţinere totală”.
De altfel, noul antrenor al României a declarat într-o emisiune televizată că discuţiile cu tehnicienii din Liga I sunt foarte importante pentru a avea o bază de selecţie mai mare. “Trebuie să fim cu ochii pe jucătorii tineri de la cluburi mici din țară, nu neapărat din București. Ne trebuie câțiva antrenori care să îi localizeze chiar și la cluburile din eșaloanele inferioare, asta ar însemna și o colaborare și un ajutor din partea celorlalți antrenori. Facem asta inclusiv pentru echipa națională și constituie și o nouă provocare, cred eu”, a spus Daum.
Grigoraş spune că la mijloc este interesul fotbalului românesc şi este deschis oricărui dialog cu membrii echipei naţionale: ”Oricând, cu cea mai mare plăcere, cu cea mai mare sinceritate pentru echipa naţională. Dacă îmi va cere părerea despre un jucător sau altul, oricând. Are o perioada în care trebuie să cunoască ce se întâmplă în fotbalul românesc. Cred că va avea şi unele surprize, poate chiar neplăcute, dar să sperăm că se va adapta foarte repede şi va veni cu acea mentalitate nemţească, pentru că este una sănătoasă. Sperăm să aducă tot ceea ce aşteaptă suporterii români”.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here