Grigoraș sună astăzi adunarea

384

După o vacanță de 26 de zile, pandurii intrând în vacanță imediat după ultimul meci din ediția trecută de campionat, meciul cu „șepcile roșii” de pe Cluj Arena, trupa lui Grigoraș este din nou la muncă.

Vacanța Pandurilor s-a încheiat, trupa gorjeană intrând de astăzi în programul de pregătire a sezonului 2014-2015, unul în care conducerea a trasat deja un obiectiv, cel al clasării echipei pe una dintre pozițiile 1-6. Dacă echipa pleacă la drum cu un obiectiv, în privința lotului mai sunt încă destul de multe de pus la punct. Numeric, la această oră, Grigoraș are la dispoziție doar 17 jucători, pe lângă cei care aveau deja contract și pentru noul sezon, conducerea reușind să îi păstreze și pe Erico da Silva și Shamsin.

Împrumutații, fără șanse
Ca în fiecare an, la reunire sunt așteptați și jucătorii pe care echipa gorjeană îi are sub contract, dar au fost împrumutați altor echipe în sezonul precedent. În această situație, în acest an vor fi jucători precum Rada, Tătaru, Alexandru Dan, Neagu, Brata, Voinea sau Unguru, însă analizele făcute de Petre Grigoraș nu le dau mari speranțe de a rămâne în sezonul următor la Târgu Jiu. De altfel, tehnicianul Pandurilor și-a manifestat deja părerea în legătură cu aceștia, iar conducerea clubului va avea misiunea de a le căuta acestora echipe la care să joace și în campionatul următor. Acest lucru s-a întâmplat deja cu portarul David Lazar, căruia, după ce i-a fost prelungit contractul, i-a fost acordat și împrumutul la FC Botoșani, echipă ce-i va achita în acest sezon salariul integral. Tot la capitolul portari, Daniel Popescu, cedat anul trecut pentru un sezon la Minerul Motru, se va întoarce la Pandurii pentru a intra în programul echipei a doua.

Elton, la CFR Cluj
Erico da Silva va rămâne singur la Pandurii, fratele său, Elton, urmând a evolua în campionatul viitor la o altă echipă din România. CFR Cluj l-a anunțat deja ca transferat pe jucătorul brazilian, ardelenii fiind interesați în același timp și de un alt jucător care a evoluat la Pandurii, Alex dos Santos. Atacantul brazilian a terminat ca golgheter al Pandurilor sezonul precedent, cu 11 reușite, la egalitate cu alt brazilian, Eric, și a reușit să-l impresioneze pe Petre Grigoraș, care l-ar dori în echipa sa în sezonul următor, însă negocierile sunt destul de aspre, pe fir intrând și CFR Cluj, echipă care a prins in-extremis un loc de Europa League, ceea ce reprezintă, evident, un avantaj pentru ardeleni.

Fără surprize
Reunirea, programată în această după-amiază, nu va avea parte de surprize. Pe lângă jucătorii care au contract cu Pandurii, Grigoraș va apela și la câțiva juniori de la echipa a doua, Negrescu, Predescu, Șendroiu sau Dănăricu fiind cei creditați cu șanse destul de mari de a merge cu echipa și în cantonamentele echipei mari din această vară.
Curtat îndelung de panduri, Mihai Răduț nu va fi la Târgu Jiu la reunirea echipei gorjene, el plecând deja cu Steaua în primul cantonament, antrenorul Costel Gâlcă urmând a lua o decizie în ceea ce-l privește pe mijlocașul dorit și de Grigoraș la Pandurii.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here