Grigoraş, pus pe liber din cauza salariului!

271

Conducerea Pandurilor nu-l mai vrea pe Petre Grigoraş, iar motivul pare simplu. Antrenorul nu este dispus să renunţe la cea mai mare parte din salariu, asta deşi a spus că va fi printre ultimii care va abandona corabia. În teorie, ambele părţi au dreptate. Dacă Petre Grigoraş are un salariu de aproape 7.500 euro, chiar şi jumătate din acesta ar fi greu de amortizat în perioada de criză prin care trece echipa. Pe de altă parte, faptul că Narcis Răducan a fost dispus să-i acorde lui Grigoraş asemenea bani, într-un moment extrem de delicat, este o altă dovadă despre “opulenţa” nejustificată de la Tg-Jiu. Dar poate a fost singurul antrenor dispus să vină… Dacă este să ne punem în locul tehnicianului, în ciuda lefei babane pe care o are, Grigoraş se poate să nu fi trecut prea des pe la casierie. În aceste condiţii, este absolut normal ca antrenorul să fie şi mai înverşunat să-şi vadă banii. Până la urmă, el nu şi-a fixat singur salariul, iar toţi oamenii muncesc pentru a fi remuneraţi.

Nu i-au răspuns la telefon
Situaţia neclară de la echipă nu este pe placul lui Petre Grigoraş. Acesta a declarat că vrea să lămurească lucrurile, dar nu a avut cu cine vorbi. Antrenorul a spus la Digi Sport Matinal că Marin Golea, administratorul special al Pandurilor, a fost cel care l-a anunţat de noua strategie financiară. Grigoraş ar mai negocia, dar nu are cu cine… “A fost un 2016 greu, l-am trăit din plin, am căpătat atât de multă experiență încât nu credeam. Administratorul special al clubului m-a sunat înainte de Anul Nou și mi-a zis că a ajuns la o înțelegere cu oamenii din conducere și vor da salarii între 500 euro și 2000 euro brut. Și mie mi-a făcut o ofertă de 800-900 euro net. I-am zis că mă gândesc, chiar am sunat ieri (marţi), dar nu mi-a răspuns nimeni”, a spus Petre Grigoraș.
Actualul principal s-a arătat deranjat şi de negocierile cu alţi antrenori. “Am văzut că s-au vehiculat mai multe chestii că dacă plec eu vine cuplul Săndoi – Cârțu. Vă dați seama că le dă 400 euro la fiecare, normal că nu poate să le dea mai mult. Așa ar trebui. Mi s-a părut deplasat. Pentru alții există alte salarii, eu am vorbit cu domnul Condescu despre viitorul, despre ce mai putem face, am acceptat diminuarea contractului cu 30%. Și eu și dânșii am acceptat diminuarea pentru perioada asta grea. Am zis să ne întâlnim, să discutăm”, a spus Grigoraș.sanmartean

Vine la reunire
Chiar dacă la Tg-Jiu se vehiculează că va fi instalat un nou staff tehnic, Petre Grigoraş este dispus să-şi ducă mai departe munca. Antrenorul spune că a vorbit deja cu mai mulţi jucători, şi îi aşteaptă la reunire. “Pe data de 8 ianuarie, jucătorii trebuie să revină în Târgu-Jiu, ca să începem treaba pe data de 9 ianuarie, când avem reunirea. Am mai vorbit cu doi, trei dintre ei, trebuie să se prezinte că sunt sub contract. Trebuie să se prezinte la club. Pe data de 11 se pleacă în cantonament, în străinătate, în Turcia. Eu zic că sunt speranțe și eu sunt dispus să ajut. Eu am zis că voi fi ultimul care voi pleca de la echipă. Dar asta e, vom vedea ce se dorește, dragoste cu sila nu se poate face”.

Vedetele pleacă
Până şi cei mai optimişti suporteri ai Pandurilor sunt conştienţi că echipa va rămâne fără jucătorii cu greutate. Ofertele curg pentru “perlele” gorjenilor şi pare doar o chestiune de timp până când aceştia vor semna cu alte formaţii. Cel mai probabil “dezertările” vor începe de săptămâna viitoare, când vor avea loc discuţiile decisive între conducere şi fotbalişti. La Pandurii se aşteaptă şi un val de veniri, dar numele, bineînţeles, sunt mai puţin sonore. Unul dintre jucătorii care a evoluat bine la Tg-Jiu, Ovidiu Herea, a confirmat scenariul. “Ni s-a spus că se vor face eforturi ca să se rezolve situația asta, dar din păcate, până în acest moment nu s-a rezolvat nimic. Sperăm să se rezolve în ianuarie, când ne întoarcem la pregătire, dacă nu, cu siguranță ne vom rezilia contractele și vom pleca la alte echipe”, a spus Herea. Pe de altă parte, tânărul Andrei Piţian încă speră că Pandurii va avea un lot competitiv în 2017. “Dacă situația s-ar îndrepta și s-ar face un lot de jucători tineri și câțiva experimentați și va fi liniște și, chiar dacă salariile nu vor mai fi cum au fost, important este să fie la timp. Eu cred că se poate contura un lot de jucători care să salveze echipa”, a spus Pițian.

Oferte “trăznite” pentru Sânmărtean
Cel mai curtat jucător al Pandurilor, Lucian Sânmărtean, are cel puţin o ofertă la zi. Dorit de cele mai multe formaţii de Liga I, de Răzvan Lucescu în Grecia sau de formaţiile din Golf, Sânmărtean ar putea ajunge în Liga a 5-a din România! Dacă dăm crezare spuselor fostului internaţional Gabi Balin, decarul Pandurilor ar fi dorit de Marius Lăcătuş la CSA Steaua, formaţie care va porni la drum în 2017. “La ce ritm se joacă în campionatul nostru, Sânmărtean poate să evolueze până la 40 de ani. Am înţeles că îi face Lăcătuş ofertă”, a spus Balint. Replica a venit însă de la Petre Grigoraş, care a spus că Sânmărtean nu îşi va irosi ultimii ani în eşaloanele inferioare. Dacă ar fi să promoveze an de an cu CSA Steaua, Sânmărtean ar mai vedea prima ligă doar la 41 de ani. “Nu cred că se duce el acolo, în Liga a 5-a la cum se pregătește și la ce plăcere are să joace fotbal. Ați observat și în turul campionatului, foarte rapid și-a intrat în ritm, poate să joace la orice echipă din țară, nu trebuie să ne uităm la ce vârstă are în buletin, ne uităm la ce face pe teren”, a declarat Grigoraș la Digi Sport.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here