Grigoraş: “Ne-am propus să mergem pe toate cele trei fronturi”

330

Pandurii a reuşit să pătrundă între ultimele opt echipe rămase în cursa pentru Cupa României, acolo unde se află şi în Cupa Ligii. Rămâne ca şi în campionat echipa să caute soluţii şi resurse pentru a urca în clasament, acum fiind departe de obiective şi pretenţii.

Calificarea Pandurilor în dauna Oţelului în Cupa României a venit extrem de greu, cu mari emoţii, după ce gălăţenii au condus până în minutul 88. Grigoraş este însă mulţumit că victoria, aşa târzie cum a fost, a venit şi echipa este în sferturile de finală ale competiţiei: “Târziu am obţinut calificarea, dar e mai bine decât niciodată. Ne-a venit şi nouă rândul să egalăm în ultimul minut, pentru că în ultimul timp am primit gol numai în prelungiri. Am spart şi noi gheaţa, pentru că şi acum am trimis de trei ori mingea în bară”, a declarat tehnicianul Pandurilor.
Pandurii a gustat în urmă cu un an din cupa dulce a participării în cupele europene şi un obiectiv firesc ar fi ca gruparea târgujiană să-şi dorească să ajungă din nou acolo, unde se joacă fotbalul adevărat şi de unde şi vin banii. A ajunge acolo din nou prin campionat, după primele 12 etape dezamăgitoare, este aproape imposibil, singura cale accesibilă fiind Cupa României. Totuşi, atât conducerea administrativă cât şi cea tehnică evită să traseze un obiectiv clar în această competiţie. Declaraţiile preşedintelui Mihai Prunariu sau ale antrenorului Petre Grigoraş sunt parcă trase la indigo: “să ajungem cât mai sus în competiţie”, ceea ce, trebuie să recunoaştem, este un obiectiv evaziv, mai mult un alibi al unei eventuale ratări. “Nu pot să spun că ne-am propus să mergem în cupele europene prin Cupa României, dar ne-am propus să tratăm cu seriozitate toate competiţiile, atât campionatul cât şi Cupa României şi Cupa Ligii. Ne-am propus să mergem pe toate cele trei fronturi. Nu ştiu unde vom reuşi să ajungem, dar trebuie să tratăm cu seriozitate fiecare partidă în parte şi să încercăm să câştigăm cât mai multe meciuri. Acum, că vom ieşi din turul următor sau vom reuşi să ajungem mai departe poate depinde şi de puţină şansă, de tragerea la sorţi, să vedem pe ce teren joci, cu ce echipă joci. Am putea ajunge chiar în finală, de ce nu?”, spune Petre Grigoraş legat de ceea ce îşi propune el şi echipa sa în acest sezon.

Oră modificată la meciul cu Concordia
Programat iniţial a se disputa cu începere de la ora 18:30, meciul cu Concordia Chiajna va avea fluierul de început la ora 17:00, clubul gorjean făcând demersuri pentru această modificare având în vedere faptul că tot mâine, de la ora 19:00, la Sala Sporturilor din Târgu-Jiu, are loc şi un meci de baschet, cel în care Energia îşi face debutul în cupele europene. “Schimbarea orei de începere a fost operată de Liga Profesionistă cu acordul partenerului media, la cererea celor două cluburi”, se menţionează pe site-ul oficial al LPF.
În acest fel, suporterii celor două echipe nu vor mai fi nevoiţi să aleagă unde vor merge, la fotbal sau la baschet, imediat după meciul de fotbal putând opta să încurajeze la faţa locului şi echipa de baschet, la unul dintre cele mai importante meciuri din scurta istorie a clubului gorjean.
Este, de fapt, a doua reprogramare a meciului dintre Pandurii şi Concordia, prima programare a meciului făcută de LPF a fost pentru ziua de astăzi, dar pentru că duminică au avut loc alegerile prezidenţiale, la cererea Jandarmeriei, meciurile de duminică şi luni au fost decalate cu câte o zi. Această decalare, de luni pentru marţi, îi prinde bine lui Grigoraş, care a avut mai multe zile la dispoziţie între meciul de la Galaţi şi cel cu Concordia: “E bine că am fost programaţi să jucăm abia marţi în campionat, avem timp să ne refacem pentru meciul extrem de important cu Concordia. Suntem într-o situaţie delicată şi avem nevoie de victorii”, a mai spus Grigoraş.

Pro 18
În ultima vreme, Liga Profesionistă de Fotbal se află sub presiunea mai multor cluburi din Liga 1, care îşi doresc revenirea la vechiul sistem competiţional, cel cu 18 echipe, şi asta chiar din acest sezon, asta însemnând că la finele campionatului nu vor mai retrograda şase echipe, ci tot patru, ca şi până acum.
Oficialii Pandurilor susţin şi ei această revenire la vechiul sistem, gorjenii fiind printre cei care au solicitat acest lucru şi în vară. Opinia exprimată de Prunariu la LPF este susţinută şi de antrenorul Petre Grigoraş: “Noi am fost una dintre echipele care nu am fost de acord de la început cu micşorarea numărului de echipe. Se micşorează şi aria de selecţie a jucătorilor. Nu suntem o ţară aşa mică, avem 20 de milioane de locuitori şi cele mai mari performanţe ale fotbalului românesc s-au realizat când erau 18 echipe. Nu este important să avem de 4 ori Steaua – Dinamo. Atunci să le lăsăm doar pe ele să joace! Sper că dacă s-a făcut o greşeală să se revină, aşa mi se pare mie normal. Aceasta este părerea mea. Dispar multe echipe, dispar zone care nu vor mai avea echipe de Liga 1. Sunt de acord că fotbalul este slab, dar credeţi că din cauza că nu avem play-off şi play-out? Dacă rămân doar 14 echipe, cluburile se vor orienta spre jucători străini fără valoare”, a declarat antrenorul gorjenilor.
Dincolo de argumentele aduse de Grigoraş, argumente ce ţin de nivelul naţional al fotbalului, Pandurii are şi motive legate de propria prestaţie să susţină un campionat cu 18 echipe şi pentru sezonul 2015-2016. Pandurii se află pe un loc retrogradabil în acest moment, iar lupta pentru evitarea retrogradării în varianta cu şase echipe ce ar lua drumul spre Liga 2 dă fiori multor echipe din primul eşalon, inclusiv gorjenilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here