Grigoraş, despre partida cu Muntenegru: “Nu va fi un meci uşor”

299

Tricolorii debutează, duminică, în preliminariile Campionatului Mondial ce va avea loc în Rusia, în 2018. Primul hop pentru elevii lui Christoph Daum este meciul de acasă cu reprezentativa Muntenegrului. Partida se va disputa cu începere de la ora 21.45. Antrenorul Pandurilor, Petre Grigoraş, crede că naţionala României are o grupă foarte grea, iar începutul contează enorm în economia calificării. “Cu Muntenegru avem şanse destul de mari, dar problema este calificarea dintr-o grupă în care ai Polonia, ai Danemarca. Sunt echipe care au demonstrat că au valoare şi va fi mult mai greu, mai ales că direct se califică doar prima clasată. Sperăm să avem un început cu dreptul, asta e cel mai important lucru pentru moralul jucătorilor, pentru moralul noului staff tehnic, şi pentru moralul tuturor, dar nu va fi un meci uşor, e clar. Eu sper că vom reuşi să câştigăm, chiar dacă e greu. După aceea, vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Grigoraş.
Fostul pandur, Alexandru Maxim, a revenit printre tricolori şi speră să ducă România la Mondiale. Mijlocaşul de la Vfb Stuttgart a trecut peste dezamăgirea pricinuită de absenţa sa de la Europeanul francez şi a declarat că a răspuns cu plăcere convocării: “M-am întors la naţională cu acelaşi sentiment cu care am venit de fiecare dată când am fost convocat. E clar că a fost o dezamăgire mare că nu am fost prezent la Campionatul European, însă în fotbal niciodată nu se trăieşte din trecut. Nu îmi rămâne decât să mă pregătesc bine şi să fac o campanie bună. Sper să ajut naţionala să se califice şi la Cupa Mondială, dar nu o să joc singur. Ştim toţi bucuria pe care am simţit-o atunci când ne-am calificat în Feroe. E un lucru formidabil”. La partidă va fi prezent şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Gorj, Mihai Prunariu. Acesta a declarat că primul meci din calificări va fi un test real pentru reprezentativa noastră: “Este primul meci şi este un meci greu. Sper să debutăm cu dreptul, să câştigăm. Muntenegru nu e o echipă slabă, e o echipă puternică, are câţiva jucători valoroşi care joacă în campionate puternice din Europa. Eu sper ca România să câştige. O să fiu şi eu la meci şi voi striga din tot sufletul: Hai, România!”.
Din păcate, un alt fost jucător care a evoluat la Tg-Jiu, Vlad Chiricheş, ar putea absenta de pe teren. Apărătorul central acuză dureri la genunchi şi nu s-a antrenat normal.

Cum ar putea arăta România:
Silviu Lung jr. – Mățel, Săpunaru, Dragoș Grigore, Steliano Filip – Stanciu, Hoban, Chipciu – Adi Popa, Andone, Stancu.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here