Greva SANITAS întrerupe activitatea spitalelor gorjene

361

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, Valentin Popa – liderul SANITAS Gorj, a anunțat că luni, 31 octombrie, SANITAS declanşează greva generală. Gorjenii care intenţionau să meargă, luni, la Policlinica Târgu-Jiu, sunt rugaţi să amâne vizita, întrucât activitatea medicală va fi întreruptă. Această măsură de protest se aplică în toate spitalele și va continua până când guvernanții vor soluționa revendicările sindicale.

Săptămâna trecută, mai exact miercuri, 26 octombrie, a avut loc ședinta Consiliului Național al Federaţiei SANITAS, care a analizat impactul şi rezultatele acțiunilor sindicale din ultima lună. Având în vedere atitudinea cel puţin indiferentă a guvernanților şi în același timp creșterea nivelului de nemulțumire a sindicaliștilor nedreptățiți ca urmare a punerii în aplicare a OUG 20 şi 43/2016, Consiliul Naţional a decis respectarea calendarului de acțiuni stabilit la ședinta din septembrie.
Astfel, luni 31 octombrie 2016, membrii de sindicat SANITAS vor intra în grevă generală. „Ne cerem scuze pacienţilor şi tuturor bolnavilor care nu vor putea beneficia de serviciile de care aveau nevoie. Federaţia SANITAS nu este vinovată pentru situaţia creată, întreaga vină aparţinând guvernanţilor, care de mai bine de o lună nu se fac auziţi”, declară Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.
2/3 din salariații, aflați în unitățile sanitare, pot participa la grevă, restul de 1/3 din angajați trebuie să asigure continuitatea actului medical. Aceștia din urmă pot să nu fie membrii de sindicat.
Liderii SANITAS și-au cerut scuze anticipat faţă de toţi pacienții care într-un fel sau altul vor fi afectați de acțiunile lor şi fac apel la fiecare dintre aceștia să aibă minimă răbdare şi înțelegere faţă de sindicaliștii care nu doresc decât să reclădească demnitatea lucrătorilor din sistemul sanitar public de stat. „În același timp facem un nou apel către toate partidele politice parlamentare să dea dovadă de maturitate şi să îşi asume repararea inechităților şi nedreptăților inacceptabile generate de cele două Ordonanțe de urgență criticate – 20/2016 si 43/2016, în cel mai scurt timp posibil, putând astfel să deblocheze activitatea în sistemul sanitar public de stat”, afirmă liderii SANITAS.
Minodora Sucea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here