Grevă pe termen nelimitat, la Garda de Mediu Gorj!

282

Cei 14 salariaţi ai Gărzii de Mediu Gorj au declanşat, ieri dimineaţă, de la ora 08.00 greva generală. Oamenii fie şi-au strigat drepturile în faţa instituţiei, fie au stat în birouri, însă nu a existat activitate cu publicul şi nici nu s-au făcut controale în teren. Protestul a continuat până la ora 16.30, atunci când se încheie în mod normal programul de lucru al instituţiei. Nemulţumirile comisarilor de mediu sunt legate de inechităţile salariale din sistem. “Am declanşat greva generală de la ora 08.00, o continuăm astăzi până la ora 16.30 când este încheierea de program. Vom continua şi mâine, acţiunea de protest fiind una pe termen nelimitat până la rezolvarea revendicărilor. În cadrul Comisariatului Gărzii de Mediu – Judeţul Gorj lucrează 14 salariaţi, dintre aceştia 12 fiind comisari”, a declarat Daniela Ionescu, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj.
“Este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în ţara noastră cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos. Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi, în prezent, conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.
Angajaţii Gărzii de Mediu Gorj au mai întrerupt, în data de 26 aprilie, programul de lucru timp de două ore, în vederea aducerii în prim-plan a nemulţumirilor legate de nealinierea salariilor personalului instituţiei la nivelul lefurilor colegilor din instituţiile cu atribuţii similare, cât şi de îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, acestea fiind, de fapt, revendicările lor.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here