Grevă japoneză în spitalele gorjene

378

Zeci de mii de membri ai Federaţiei SANITAS au fost, miercuri, în grevă japoneză, ei urmând ca, peste o săptămână, să intre în grevă de avertisment cu întreruperea activităţii timp de două ore, iar în 31 octombrie să declanşeze o grevă generală pe perioadă nedeterminată. Valentin Popa, președintele SANITAS Gorj, spune că între revendicările sindicale se regăsește corectarea inechităților salariale, dar și includerea în OUG a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: asistență socială, unități medico-sociale, personal TESA, creșe, DSP și altele.

Toți membrii SANITAS care au lucrat, ieri, s-au prezentat la locul de muncă purtând banderole, astfel încât să fie vizibil faptul că ei se află în grevă japoneză. Activitatea nu a fost întreruptă, singura măsură de protest fiind purtarea banderolelor. “Membrii SANITAS Gorj sunt în grevă japoneză, de aceea poartă banderole, în timpul programului de lucru. Activitatea nu este întreruptă, însă pe data de 19 octombrie avem o grevă de avertisment cu întreruperea activității timp de două ore”, a confirmat Valentin Popa, președintele UJT SANITAS Gorj.
foto sanitasPe 31 octombrie, SANITAS va declanşa o grevă generală pe perioadă nedeterminată.
Sindicaliștii de la SANITAS au pichetat, marți, Palatul Parlamentului. Reprezentanții SANITAS au fost invitați în plenul Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, unde au prezentat solicitările legate de rezolvarea inechităților introduse prin Ordonanțele 20 si 43, omiterea din prevederile ordonanțelor a unor categorii din personalul medical: personalul TESA din sănătate, personalul din cadrul DSP, medicina școlară și universitară, asistența socială, solicitările legate de o modalitate de echivalare a studiilor învățământului postliceal cu cel superior medical, inegalităților determinate de aplicarea unor sporuri pentru veniturile din 2009, atât pentru asistentele medicale, cât și pentru medici. Ordonanța 20 ajunge de la Senat la Camera Deputaților săptămâna viitoare, când va fi introdusă pe ordinea de zi a Comisiei pentru sănătate și familie.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here