Greva generală din Educație se suspendă

1285
Consiliul Național al Liderilor sindicatelor din Educație a decis, în această dimineață, că greva generală se suspendă.

Profesorii condiționează suspendarea grevei de introducerea în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de luni a unui articol distinct care să cuprindă următoarele puncte:

  • salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
  • acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată, anunță sindicaliștii.

1 COMENTARIU

  1. Doi gângăviți, hancescu și nistor secondați de valeții din județe și-au bătut joc de demnitatea profesorilor. Toată stima pentru profesori , tot disprețul pentru așa zisi lideri care i-au trădat . Au zis că iau consultat pe profesori privind continuarea grevei, totul a fost o mincina că această afirmație.Au simulat o consultare online, pe care cele două japițe o puteau manipula după cum doreau. Acum, jonhanis după depunerea mandatului de către aghiotant, o să numească un interimar care nu poate lua decizii și uite așa profesorilor li sa tras preșul de sub picioare. Promisiunile , la cale dele grecești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here