Greva foamei continuă la CEO

208

Şapte angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia se află, în continuare, în greva foamei în semn de protest faţă de decizia administraţiei companiei de a majora discriminatoriu salariile a circa 20% din totalul personalului. Protestul nu s-a încheiat nici după ce CEO a făcut publice listele cu beneficiarii majorărilor în cauză. De altfel, la final de săptămână, conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) a anunţat că majorarea salariilor a aproximativ 2.800 de angajaţi, muncitori şi conducători formaţii de lucru, au fost făcute corect şi în conformitate cu prevederile Codului Muncii şi Contractului Colectiv de Muncă.

Protestul, iniţiat joi dimineaţa, de către liderul de sindicat din zona Rovinari, Emanoil Tomescu, lui alăturându-i-se alţi şase colegi din mai multe subunităţi ale CEO. Aceştia reclamă faptul că majorarea salariilor celor aproximativ 3.000 de angajaţi s-a făcut în mod discriminatoriu, iar listele respective au fost făcute fără consultarea sindicatelor.
Conducerea CEO a percutat însă la acest demers pe site-ul propriu anunţând, în schimb, că “majorările salariilor de bază aprobate prin hotărârea Directoratului au respectat propunerile făcute de conducerile sucursalelor şi subunităţilor, în baza regulilor stabilite de comun acord cu sindicatele. Din totalul de 2.728 de angajaţi, au beneficiat de majorări salariale un număr de 891 de muncitori care aveau nivel de salarizare sub clasa 10, un număr de 1.303 care aveau nivel de salarizare între clasele 11 şi 20, un număr de 351 salariaţi care aveau nivel de salarizare între clasele 21 şi 27 şi un număr de 183 de salariaţi care aveau nivel de salarizare peste clasa 28 (din această categorie fac parte conducători formaţii de lucru, şefi echipă, şefi schimb şi brigadieri)”.

Greviştii, deocamdată sănătoşi
“Am primit asistenţă medicală de trei ori pe parcursul acestor două zile, un singur coleg a avut tensiunea mărită, în rest nu avem probleme de sănătate deocamdată. A fost o noapte grea, friguroasă, ne este greu, dar din păcate trebuie să facem acest protest extrem ca să ne facem dreptate, să fie trataţi oamenii în mod egal. Noi nu cerem altceva decât să se facă aceste măriri de salarii într-un mod transparent, aşa cum a fost promis în comisiile de negociere”, a spus, la finalul săptămânii, Emanoil Tomescu, îndemnând totodată salariaţii CEO să i se alăture.
Pe o reţea de socializare, Tomescu spunea ieri următoarele: “Cu respect vă salut! Am început a 4 zi de grevă a foamei din faţa CEO. Veniţi lângă mine! Dacă se închide mineritul, oraşul nostru(Motru) va deveni istorie”.

Ciurel, noaptea în control!
El a mai menţionat că, iniţial, directorii din cadrul CEO i-au chemat pe protestatari la discuţii pentru rezolvarea doleanţelor, dar ulterior s-au răzgândit şi au anunţat că le vor trimite greviştilor un punct de vedere scris referitor la poziţia administraţiei. Sâmbără însă Laurenţiu Ciurel a venit în control, noaptea, la sediul companiei ca să vadă dacă greviştii sunt sau nu pe poziţii. Acesta le-a spus celor găsiţi că ar trebui să fie mulţumiţi că au locuri de muncă.
Angajaţii CEO sunt convinşi să nu renunţe la protest până când conducerea CEO nu va da curs solicitărilor lor.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here