Grevă de avertisment în minerit

1729

Tensiunile din minerit și energie se amplifică din cauza neaplicării legii care îi ajută pe aceștia să iasă la pensie la vârsta de 52 de ani. În ciuda tuturor demersurilor, casele de pensii au respins dosarele de pensionare, menționând că legea, extrem de clară de altfel, trebuie modificată.

Astfel, într-una din carierele CE Oltenia, va avea loc, joi, o grevă de avertisment, timp de două ore. Asta se va întâmpla la Lupoaia, liderul Nicu Bunoaica anunțând că acțiunile sindicale nu se vor opri dacă politicienii nu vor înțelege că Legea 197/2021 trebuie deblocată. În paralel, celelalte sindicate conduse de Manu Tomescu, continuă protestele în centrul municipiului Târgu-Jiu.
Pe de altă parte, și ministrul Muncii, Marius Budăi, și-a amânat vizita programată pentru astăzi: ,,Ne-a promis PSD că va trimite pe cineva să vorbească cu noi, dar fără ministru. Nu este normal așa ceva. Așa că schimbul 1 de la Cariera Lupoaia va fi în grevă de avertisment timp de două ore”, a spus liderul.
De asemenea, vineri va avea loc și întâlnirea dintre federațiile sindicale din minerit si autoritățile județene și parlamentari, întâlnire solicitată de liderii sindicali, în vederea deblocării legii 197/2021.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here