Greu în “Infern”! Craiova trebuie să-i surprindă pe rossoneri în Italia

311

Universitatea Craiova merge încrezătoare pe San Siro pentru returul cu AC Milan. În prima manşă, italienii s-au impus la Severin cu 1-0, printr-un gol norocos. Deşi oltenii au jucat curajos în meciul tur, datele problemei vor sta total diferit în Italia. Rossoneri vor să lase o impresie bună, având în vedere că este primul meci oficial în faţa propriilor fani. În plus, campania de achiziţionare a abonamentelor pentru fanii “Diavolului” este în plină desfăşurare, iar impactul cu “noua” echipă a lui Montella trebuie să fie unul pozitiv. Sunt şanse foarte mari ca stadionul să fie plin, la meci urmând să asiste şi fani români care muncesc în peninsulă. De altfel, preşedintele “juveţilor”, Marcel Popescu, este convins că Universitatea Craiova se va baza pe aproximativ 5.000 de suporteri la Milano. “Vă spun cu certitudine că vor fi 5.000 de români în tribunele lui San Siro. Așa cred. Știu, însă, cu exactitate, că vor pleca foarte mulți oameni de la Iași, de la Târgu Mureș, dar și din alte orașe din țară. Am discutat zilele trecute cu omologii de la Milan și-mi spuneau că, potrivit unor date oficiale legate de emigrație, în Italia românii sunt pe primul loc, cu un procent de 23%, în timp ce pe locul al doilea sunt albanezii, cu 9%. Sunt chiar mai mulți români în Italia decât în Spania”, a spus Popescu. La meci vor asista şi fostele glorii ale clubului din Bănie, care au declarat că vor interacţiona cu jucătorii după meci.“Noi căutăm să stăm mai izolaţi de ei, suntem relaxaţi şi nu am vrea să transmitem asta echipei. Ei au o misiune specială, deosebită. Au fost deştepţi în primul meci, au jucat foarte bine, au câştigat capital de simpatie după meciul acela”, a spus Aurel Ţicleanu.“În fotbal au mai fost surprize, eu am mare încredere în băieţii noştri, au demonstrat în ultima perioadă că pot să formeze o echipă competitivă”, a fost de părere Emil Săndoi.

Nu se tem!
Deşi cei mai mulţi oameni de fotbal merg pe o înfrângere la scor a Craiovei pe San Siro, doljenii ştiu că nu au ce pierde.
Şansa de a juca pe o arenă legendară le surâde alb-albaştrilor, care au prins curaj după prestaţia din primul meci.
Partida din Italia începe la ora 21.45 şi va fi transmisă, în direct, de PRO TV. “Noi mergem să ne jucăm șansa. Va fi un meci unic pentru noi, va trebui să stăm în teren așa cum am stat la Severin pentru că reprezentăm Universitatea Craiova”, a declarat căpitanul Alexandru Băluţă. “Urmează un meci greu pentru noi, dar se poate întâmpla orice la Milano. Dacă avem atitudine, putem obține un rezultat bun”, a fost de părere şi antrenorul Devis Mangia.
“Mergem cu gândurile de a reînnoda istoria, de a reînnoda marea performanţă a Universităţii Craiova. E un vis de-al nostru extrem de greu de realizat, dar ce am făcut până acum ne face să fim mândri”, a afirmat şi preşedintele clubului, Marcel Popescu.

Montella: “E nevoie să fim umili”
Antrenorul italienilor, Vincenzo Montella, nu îi tratează cu superficialitate pe oaspeţi. Tehnicianul Milanului a declarat că echipa sa va trebui să muncească pentru a obţine victoria în faţa unui adversar incomod: “Nu ştiu cum vor juca. Sunt foarte bine organizaţi, se apără bine şi au viteză în atac. Dacă nu eşti atent, poţi avea dificultăţi.
Trebuie să jucăm la sută la sută din capacitate. Va conta, în primul rând, rezultatul, e nevoie să fim umili”, a spus Montella. Titular în primul meci, fundaşul columbian Cristian Zapata a declarat că AC Milan se va prezenta mai bine din punct de vedere fizic faţă de jocul de la Severin: “Cu o săptămână în plus, starea noastră fizică s-a ameliorat. Mâine trebuie să o demonstrăm. Jucăm acasă, în faţa suporterilor noştri şi trebuie să le arătăm că suntem o echipă”.
Cătălin Pasăre

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here