Greenpeace și Bankwatch avertizează asupra modificărilor la Legea Energiei

313

Două organizații, care se ocupă de protecția mediului, au reacționat, ieri, la modificările ce au fost aduse recent de parlamentari la Legea Energiei. Greenpeace și Bankwatch au fost destul de active în ultimii ani la nivelul județului Gorj și consideră acum că modificările la Legea Energiei reprezintă strict sugestiile venite de la Complexul Energetic Oltenia. Organizațiile amintesc faptul că lideri sindicali au venit la ședința parlamentarilor și i-au monitorizat pe aleși în privința votului exprimat, aplicarea legii urmând să aducă însă sancțiuni României.
“O parte din amendamentele adoptate vor cauza încălcări ale legislației europene privind mediul concurențial, deci nu vor putea fi aplicate fără a atrage un infringement din partea Comisiei Europene. În acest caz, avantajele obținute acum de CEO vor cauza României penalizări suportate din banii tuturor contribuabililor. Asupra acestui risc au avertizat – atât înainte de aprobarea modificărilor în Parlament, cât și după – Guvernul, Președintele, Consiliul Concurenței, mediul de afaceri, prin Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România și Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), precum și societatea civilă, prin Expert Forum și organizații de mediu. Soluția modificării Legii Energiei pentru favorizarea CEO este una falsă, fiindcă nu va putea fi pusă în aplicare fără încălcarea legislației europene și, automat, sancționarea României. Modificările propuse la Legea Energiei avantajează producătorii de energie pe cărbune și astfel contrazic angajamentele climatice asumate de România, de UE și de restul umanității în cadrul summitului de la Paris, pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră”, au transmis, ieri, organizațiile de protecție a mediului.
Gelu Ionescu

1 COMENTARIU

  1. „Guvernul, Președintele, Consiliul Concurenței, mediul de afaceri, prin Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România și Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES), precum și societatea civilă, prin Expert Forum și organizații de mediu. ” Asta-i lista ” Sorosiștilor”, a celor care vor destructurarea companiilor energetice și distrugerea independenței energetice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here