Greblă prevede schimbarea lui Udrea

274

greblaŞeful Comisiei Juridice din Senat, Toni Greblă, declară că refuzul ministrului Elena Udrea de a se prezenta la audieri în faţa unei comisii parlamentare poate să îi aducă acesteia o retragere a sprijinului parlamentar, ceea ce poate…

genera o posibilă schimbare a acesteia din funcţie. Senatorul afirmă că, în opinia sa, Udrea riscă să devină un ministru neproductiv într-un Guvern în care nu ar avea sprijin parlamentar. “Orice ministru din orice Guvern are obligaţia morală, politică, administrativă şi legală să se prezinte la audieri, altfel Parlamentul îi retrage sprijinul. De fapt, acel ministru devine neproductiv în Guvern fără sprijin parlamentar”, afirmă Greblă. Senatorul declară că refuzul Elenei Udrea de a răspunde la întrebările membrilor comisiei parlamentare de anchetă slăbeşte din autoritatea instituţiilor de stat. Parlamentarul gorjean critică atitudinea Elenei Udrea şi menţionează că “tot Guvernul, nu doar un ministru” se află sub controlul Parlamentului.

“Din momentul în care ai o asemenea atitudine faţă de plenul Camerei, care a hotărât cu majoritate de voturi înfiinţarea acestei comisii de anchetă, te situezi cel puţin în afara cutumelor politice ale Europei. Un ministru din orice ţară cu o democraţie consolidată, dacă şi-ar permite să sfideze Parlamentul chiar într-un mod mai blând, în acee aşi zi şi-ar pierde postul”, afirmă Greblă.
Şeful Comisiei Juridice din Senat mai consideră că gestul ministrului Elena Udrea de a cere schimbarea componenţei comisiei de anchetă este “doar un moft pentru că oricum nu intenţionează să se prezinte în faţa comisiei”.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here