Greblă, larg de mână cu salariile personalului de la cabinetul senatorial

343

toni grebla facuta de mineSenatorii gorjeni au cheltuieli lunare de peste 10.000 de lei la cabinetele parlamentare pe care le au deschise în judeţul nostru. Astfel, conform ultimelor situaţii, în primele şapte luni ale acestui an, senatorul PD-L Ion Ruşeţ a avut cele mai mari cheltuieli cu materialele de întreţinere, iar pesedistul Toni Greblă cu salariul personalului.

Cei doi senatori care reprezintă judeţul nostru în Senatul României înregistrează lunar cheltuieli de peste 10.000 lei pentru cabinetele senatoriale ce le au deschise în judeţul Gorj. Astfel, Toni Greblă, senator PSD, a avut, de la începutul acestui an şi până la debutul lunii august, cheltuieli mai mari în comparaţie cu colegul său de Senat, Ion Ruşeţ, din punctul de vedere al salariilor. Greblă a achitat în primele şapte luni ale anului, salarii de 31.628 de lei, angajaţilor de la cabinetul său senatorial din municipiul Târgu-Jiu. De asemenea, cheltuielile cu chiria s-au ridicat la suma de 4.387 de lei.

Ruşeţ ,,a investit” în întreţinere

Democrat-liberalul Ion Ruşeţ pare că vrea s-o ducă bine în cele trei cabinete senatoriale care i-au mai rămas deschise în judeţul Gorj. Acesta a investit mulţi bani în intervalul ianuarie-iulie 2010 în materialele de întreţinere ale cabinetelor din Mătăsari, Motru, Bumbeşti-Jiu şi Târgu-Jiu (la acesta din urmă renunţând însă în luna august). Astfel, cheltuielile acestuia achitate însă de la bugetul de stat, cu cele de trebuinţă pentru cabinetele senatoriale, au fost de 39.268 de lei, cu peste 5.000 de lei mai mult faţă de aceleaşi investiţii făcute de Greblă în perioada de referinţă, respectiv de 33.576 de lei. De asemenea, Ruşeţ a fost nevoit să cheltuiască puţin mai mult şi cu spaţiile unde susţine audienţele, el plătind pentru chiria celor patru cabinete suma de 4.550 de lei.

2009, an mai bogat în cheltuieli

Deoarece anul 2010 a fost unul mult mai atacat de criza financiară, şi aleşii senatori gorjeni au scăzut cheltuielile cabinetelor parlamentare în anul curent. Nu acelaşi lucru s-a petrecut şi în 2009, când sume ceva mai mari au fost date de la bugetul de stat pentru cheltuielile celor patru cabinete ale lui Ruşeţ şi pentru unul al pesedistului Toni Greblă. În acest fel, în anul anterior, Greblă a avut cheltuieli de 54.375 de lei cu materialele de întreţinere, 3.120 de lei a achitat pentru chirie, iar 60.128 de lei s-au dus pe salariul personalului angajat.

Şi Ion Ruşeţ a avut mari consumuri, acesta cheltuind cu chiria pe cele patru spaţii suma de 6.300 de lei, alţi 36.631 s-au dus pe salariile angajaţilor, iar 76.924 de lei au reprezentat sumele lunare cheltuite pe parcursul lui 2009 pe materialele de întreţinere.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here