Graure, obligat să îl “demaște” pe Ponta

327

Audierea fostului director general de la fostul Complex Energetic Turceni , Octavian Graure, în dosarul în care este inculpat alături de fostul premier Victor Ponta și de fostul ministru Dan Șova, a adus surprize din partea acestuia în fața judecătorului de caz. El a spus nici mai mult nici mai puțin că procurorul de caz i-ar fi cerut pe parcursul câtorva ore să facă un autodenunț împotriva lui Ponta, în caz contrar urmând să fie arestat. Nu s-a întâmplat nici una nici alta, Ponta preluând declarația lui Graure pe contul său de Facebook, postarea primind mii de aprecieri din partea susținătorilor fostului prim-ministru.
“«La acest termen Graure Octavian a declarat în fața ÎCCJ și s-a consemnat la dosar că a fost chemat informal de procurorul Uncheșelu. Timp de 3 ore acesta i-a cerut să declare că știe de o înțelegere între Șova, Ciurel și Ponta prin care să i se dea bani lui Ponta. După ce Graure Octavian a spus foarte clar că nu știe de așa ceva, Procurorul Uncheșelu i-a spus că îl va aresta și va sta 15 ani în închisoare. După ce Graure Octavian a refuzat din nou să spună ceva ce nu cunoaște Procurorul i-a dat un proces verbal că e suspect și l-a dat afară din birou». Reminder – în 2006-2007 (date la care se refera dosarul) eram simplu deputat în Opoziţie. Complexurile Energetice Turceni și Rovinari erau în cadrul AVAS condus de Teodor Atanasiu – principal consilier Alina Gorghiu!”, a menționat Ponta pe rețeaua de socializare.
Fostul deputat este judecat în acest dosar alături de foștii directori generali Laurențiu Ciurel, Dumitru Cristea și Octavian Graure, precum și de fostul ministru Dan Șova, care, la momentul producerii faptelor, conducea casa de avocatură Șova și Asociații, prin intermediul căreia a derulat contracte de asistență judiciară cu complexurile energetice de la Turceni și Rovinari. Procurorii DNA susțin că afacerile s-ar fi derulat la intervenția lui Victor Ponta, care ar fi fost și el remunerat lunar cu diverse sume de bani fără să fi prestat vreun serviciu în mod real. În acte, susțin procurorii, deputatul își aranjase bine activitatea derulată la Șova și Asociații, faptic lucrurile nestând așa, lucru cu care el nu este de acord.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here