(Gr)aşii care bat Guvernul

251

bunilaUn căpitan de vas ajuns prin vot popular preşedinte de ţară, i-a catalogat pe 80% din alegătorii săi, pensionarii şi săracii cu titlul de graşi, pentru că după părerea lui doar ei pot reechilibra bugetul şifonat al ţării. Băsescu are dreptate.

Banii de la săraci sunt singurii bani care nu pot fi furaţi pentru că o găinărie de acest gen nu tentează pe nimeni. Vă închipuiţi câţi săraci şi pensionari ar trebui să tapeze Elena Udrea ca să-şi ia o pereche de sandale la modă. Frumoasele României nu ţin cont de zestrea politică pe care fotomodelul nostru ministerial a primit-o de la părinţii portocalii. Ele au înzestrări de la mama natură şi n-au complexe dacă găsesc vreun băiat frumos, care nu e musai cocoş şi nici nu le poate arunca în politică. Fermecat probabil de toate frumuseţile României, unele dintre ele mari câştigătoare de concursuri internaţionale, preşedintele s-a gândit că pentru a ajunge acolo, fetele noastre sunt susţinute de graşi, adică de aceia care trebuie să plătească o parte din datorie. Săptămâna aceasta guvernul îşi va asuma răspunderea pentru contravenţia împotriva poporului român, iar instituţia de judecată politică a Parlamentului României nu are înţelepciunea să spună nu. Parlamentari migratori, care nu mai au legitimitatea mandatului, deoarece ei sunt purtătorii unei decizii politice, nu a unei decizii capitalizate personal, nu vor vota împotriva Guvernului pe care-l susţin pentru că alternativa preşedintelui este dizolvarea Parlamentului. Fiecare parlamentar independent se poate întreba unde piere puterea lui politică şi ar putea găsi răspunsul în valoarea cheltuielilor pentru ocuparea unui loc de candidat de partid în urmă cu doi ani. Cu părere de rău, remarc că şi Gorjul a căpătat un migrator: pe Dan Ilie Morega, care după ce şi-a cumpărat un partid şi a investit ca să-l facă vizibil, are un moment de iniţiativă colerică şi pleacă probabil după putere. O parte din rodul muncii lui, primarul şi consilierii aleşi pe plan local şi judeţean, nu pot să-şi urmeze stăpânul pentru că îşi pierd şi ei importanţa temporară pentru care au cotizat, tot acum vreo doi ani. Ce bine era dacă fiecare ar fi declarat cât a cotizat şi cui pentru că asemenea declaraţii ar fi condus la declararea puterii ilicite, iar recuperarea banilor ar mai fi uşurat efortul de şase luni al graşilor. Întotdeauna, când avea ceva de reglat cu clasa politică, Traian Băsescu venea la popor, pe care partidul lui a recunoscut că l-a minţit. Acum acelaşi partid l-a trimis pe Marcel Hoară să ia bătaie cu ouă.

Mă întreb cu ce l-ar fi putut bate graşii pe Traian Băsescu, pentru că pe Ion Iliescu l-au bătut cu vorba şi pe Emil Constantinescu l-au bătut cu cerneală.

Băsescu nu mai poate ieşi nici la televizor de teamă să nu bată cineva ecranele, altfel, dacă s-ar distruge prea multe ecrane, ar trebui să se treacă la o formă străveche de manipulare – de la om la om. Nu vă închipuiţi ce gălăgie ar fi în toată ţara !

Constantin BUNILĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here