Grădiniţe din Târgu-Jiu, deschise pe perioada vacanţei de vară

604

Târgujienii care au un serviciu şi nu au cu cine să-şi lase micuţii pe perioada vacanţei de vară pot consulta oferta grădiniţelor cu program prelungit din municipiul Târgu-Jiu, care vor fi deschise prin rotaţie în toată perioada de până la începerea noului an şcolar.

Preşcolarii pot merge la grădiniţă şi în vacanţa de vară. Acest lucru va fi aplicabil datorită unui program bine stabilit la unităţile de învăţământ preşcolar de pe raza municipiului Târgu-Jiu. Potrivit purtătoarei de cuvânt a Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, grădiniţele cu program normal vor fi închise pe tot parcursul vacanţei de vară, însă cele cu program prelungit vor avea activitate prin rotaţie. “Grădiniţa Constantin Brâncuşi şi Grădiniţa Nr. 8 vor avea activitate în iulie, având luna august liberă; Grădiniţa Scufița Roșie va fi închisă pe tot parcursul vacanţei din data de 29 iunie; Grădiniţa Mihai Eminescu va fi închisă în iulie, dar va avea activitate în august: Grădiniţa Vis de Copil va avea activitate în iulie şi va fi închisă în luna august; Grădiniţa Nr. 1 şi Grădiniţa Nr. 6 Lumea Copiilor nu vor funcţiona în iulie dar în august vor fi deschise. În cazul Grădiniţei Nr. 7 nu va avea program în iulie, dacă vor fi copii înscrişi se va deschide în august, dar, cel mai probabil, așa cum s-a întâmplat și în anii trecuți, copiii au fost preluați la Grădiniţa nr. 1 din zona Grivița”, a declarat Lavinia Truşcă.
În lunile în care sunt închise grădinițele, acestea se cuplează cu celelalte care sunt deschise după cum urmează: Grădiniţa Nr. 8 va funcţiona cu Grădiniţa nr. 9, Grădiniţa Vis de Copil cu Grădiniţa Lumea Copiilor, Grădiniţa Constantin Brâncuși cu Grădiniţele Nr. 1 și Nr. 7.
Programele grădiniţelor ce vor fi frecventate de preşcolari în perioada vacanţei de vară vor fi unele lejere, bazându-se în special pe jocuri. Copiii sunt supravegheaţi de angajaţii grădiniţelor, dar din unităţile de învăţământ menţionate nu lipseşte nici personalul medical care continuă să supravegheze starea de sănătate a micuţilor şi pe parcursul lunilor de vară.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here