Grădinița Vis de Copil: Două din membrele comisiei de interviu au partizanat cu directoarea unității! Candidata tot a picat

5357

La proba de interviu pentru ocuparea postului de director, examenul fiind susținut ieri la Grădiniță Vis de Copil din Târgu Jiu, au intrat două candidate. Una a fost chiar directoarea unității iar cealaltă o educatoare din cadrul grădiniței. Membrele comisiei care au fost nominalizate de Consiliul Profesoral al unității de învățământ, influențate sau nu de către candidata director, au partizanat, însă pe față, cu directoarea, oferind note mult mai mici celeilalte colege din grădiniță. În ciuda acestui demers, directoarea tot a picat concursul, chiar dacă a primit nota 8.00.

De altfel, situația apărută la grădiniță a fost relatată, pe larg și de USLI Gorj, structura sindicală criticând subiectivismul de care au dat dovadă cele două membre ale comisiei.

Relatam, de altfel, mai jos, în integralitate, comunicatul de presă al USLI Gorj:

În urma desfășurării Concursului pentru ocuparea funcției de director la Grădinița cu Program Prelungit „Vis de Copil” Tg-Jiu – proba interviu, în data de 02.12.2021, sala 3, Uniunea Sindicatelor Libere din Învățământ Gorj semnalează faptul că membri desemnați din partea unității de învățământ au evaluat cu subiectivism în favoarea directorului în funcție și au acordat note nejustificat de mici celei de-a doua candidate, fără să se țină cont de baremul de notare.

Menționăm că:

– președintele comisiei desemnat de către ISJ Gorj, membrul desemnat din partea Consiliului Local, precum și membrul desemnat de către Complexul Energetic Oltenia au respectat prevederile metodologice care se impun pentru buna desfășurare a acestui concurs, chiar au atras atenția, în repetate rânduri, a faptului că evaluarea trebuie să se desfășoare în mod obiectiv, însă cei doi membrii și-au susținut notele acordate;

– directorul actual este răspunzător, cel puțin din punct de vedere moral, de situația creată deoarece trebuia să se asigure de imparțialitatea și obiectivismul membrilor desemnați din partea unității la acest concurs;

– nu întâmplător a apărut această situație, anterior, USLI Gorj făcând cunoscut la nivelul ISJ Gorj faptul că doamna director al Grădiniței Cu P.P. Vis de Copil Tg-Jiu (titulara altei unități de învățământ) „a reușit” să creeze o stare tensionată de lucru a personalului unități, prin divergențe și afinități, prin impuneri și limitări după propriile-i aprecieri, ceea ce a determinat o diminuare a calității actului educațional, respectiv a proiectelor în echipă.

Pentru cele semnalate mai sus U.S.L.I. Gorj va solicita Inspectoratului Școlar Județean Gorj să pună la dispoziție toate documentele, inclusiv înregistrările video-audio, de la comisia mai sus menționată, orice nereguli constatate putând constitui obiectul unei acțiuni în instanță.

Așteptăm ca și în acest caz, Inspectoratul Școlar Județean Gorj să se sesizeze asupra tuturor aspectelor semnalate și să ia măsuri concrete asupra abaterilor constatate.

 

                           

                                         

1 COMENTARIU

  1. Sindicatele ii apără doar pe cei piloși, alte nedreptăți nu mai sunt!!!!! Tac mâlc când e vorba de noile ,,obligații,, ale profesorilor, pentru funcții e bătălie!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here