Grădinița cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu a organizat în data de 1 iunie 2016 Festivalul de muzică și dans ,,Carnavalul Prieteniei”

628

Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Mihai Eminescu”, Tg-Jiu, a organizat, în data de 1 iunie 2016, Festivalul de muzică și dans ,,CARNAVALUL PRIETENIEI”, acțiune desfășurată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.
La această acţiune au participat preşcolarii grădiniței, elevi de la Palatul Copiilor, Colegiul Național ,,Spiru Haret”, Școala Gimnazială ,,Pompiliu Marcea”, Școala Gimnazială ,,Constantin Brâncuși”, parteneri ai unității nostre. Prin intermediul dansului și muzicii, copiii reușesc să se cunoască mai bine, să își analizeze trăirile pe care le pot exterioriza și transmite în mod artistic. Dansul și muzica creează permanent o stare de bucurie, de emoție și încântare copiilor. Aceștia se distrează foarte mult alături de alți copii și se amuză foarte tare. Prin organizarea festivalului de muzică și dans ,,Carnavalul prieteniei” am dorit să-i introducem pe cei mici în lumea minunată a muzicii și dansului.
Muzica și iubirea pentru dans ca artă supremă, numărul de ore de repetiție, coregrafia, dorința de a excela și de a-și demonstra talentul propriei persoane, părinților și prietenilor reprezintă destule motive pentru copiii noștri de a fi prezenți în calitate de concurenți. Nevoia de frumos se face simţită din ce în ce mai mult şi acest lucru se vede în plăcerea cu care reacţionează cei mici atunci când cântă și dansează.
Festivalul de faţă a încearcat să satisfacă această nevoie de frumos să-i pregătească pe cei mici pentru viitoare manifestări cultural-artistice de mare anvergură.
Copiii sunt captivaţi de sunet, nu intervine monotonia, învaţă repede, cântă și dansează cu plăcere. Copiilor le place activitatea, dansează, cântă și aplaudă cu plăcere. Cu multe emoții, copiii pășesc pe scenă pentru a ne impresiona cu glasurile lor cristaline, interpretând cele mai frumoase cântece despre copilărie, într-un mod plăcut, sănătos și armonios. Cântecele alese, interpretate și audiate le produc copiilor bucurie, plăcere, destindere şi confort. Copiii dau dovadă de creativitate în folosirea mişcării ritmice pentru exprimarea unor stări sufleteşti, situaţii, sentimente.
Deși emoționați la început, micuții se descurcă de minune și oferă spectatorilor adevărate clipe de magie. Prin acest festival s-a urmărit promovarea și implementarea gustului pentru frumos, dezvoltarea armonioasă a corpului prin alte metode decât cele tradiționale din orele de educație fizică, spargerea barierelor timidității prin acumularea unor emoții constructive, dezvoltarea unei educații a esteticului și a frumosului în rândul preșcolarilor și elevilor. ,,Micii artiști”, pentru abilitățile și talentul lor, au fost recompensați cu aplauze și diplome…
Consilier educativ, profesor Bîzdoacă Ana-Maria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here