Gorun a primit verde la validare

131

gorun chiritescu ucb

Comisia de organizare a alegerilor din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi”(UCB) din Târgu-Jiu a validat ieri candidaturile celor doi profesori universitari înscrişi în cursa electorală pentru funcţia de rector. A fost astfel validată, fără contestaţii, şi candidatura lui Adrian Gorun, deşi contracandidatul acestuia, Dorel Chiriţescu, a spus de mai multe ori că fostul rector nu mai poate candida pentru postul dorit.

Timp de două zile se pot depune contestaţii, după care, pe data de 3 februarie Senatul UCB va aproba candidaturile. Scrutinul se va desfăşura pe data de 13 februarie.

Înscrierile pentru alegerea rectorului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu s-au desfăşurat în perioada 13-27 ianuarie 2012. Pe parcursul celor două săptămâni de înscrieri au fost depuse două candidaturi. Pe data de 20 ianuarie şi-a depus candidatura profesor universitar doctor Dorel Chiriţescu. O săptămână mai târziu s-a înscris şi profesorul universitar doctor Adrian Gorun.

Ambele candidaturi, validate

Potrivit regulamentului de organizare a alegerilor, în perioada 30-31 ianuarie a avut loc validarea candidaturilor de către comisia de organizare a alegerilor. Ambele candidaturi au fost validate. „S-au validat ambele candidaturi în comisie. Urmează perioada de depunere a contestaţiilor, care se desfăşoară pe 1 şi 2 februarie. Pe data de 3 februarie, Senatul aprobă candidaturile. Pe 4 februarie începe campania electorală”, menţionează Mihai Cruceru, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.

Campania se ţine în interiorul universităţii

Timp de o săptămână candidaţii Adrian Gorun şi Dorel Chiriţescu au posibilitatea de a-şi convinge colegii că merită să fie votaţi. „Campania efectivă pentru prezentarea programului managerial şi a echipei propuse de viitorul rector va începe în 4 februarie şi va dura o săptămână, până pe 11 februarie. Potrivit regulamentelor campania ar trebui dusă numai în universitate”, precizează Mihai Cruceru, prorector al Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. Scrutinul propriu-zis are loc pe data de 3 februarie. Acesta va fi validat dacă vor vota cel puţin două treimi din persoanele cu drept de vot (cadrele didactice titulare şi studenţii aleşi în consiliile facultăţilor sau în senat) şi dacă un candidat obţine mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Dacă cele două condiţii nu sunt îndeplinite, se va organiza un al doilea tur de scrutin în care nu se mai pun condiţii de participare, iar rector va fi declarat candidatul care va obţine cele mai multe voturi. În acest caz, alegerile trebuie să se încheie în maxim 37 de zile de la data primului tur.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here