Gorjul, „zonă roșie” de Covid în Belgia. Carantina și testarea, obligatorii!

1041

Belgia a stabilit că 24 de județe din România, între care și Gorjul, sunt considerate „zone roșii”, iar carantina și testarea sunt obligatorii pentru persoanele care vor să intre în țară și vin din aceste zone.

Începând cu data de 1 august, autorităţile belgiene au inclus în zona roşie următoarele regiuni din România: Centru (Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu); Sud-Est (Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea, Vrancea); Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman); Sud-Vest Oltenia (Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea).
Cetățenii care vin din aceste județe și vor să intre în Belgia sunt obligați să stea în carantină și să facă un test Covid-19.
Pentru cei care ajung în Belgia și vin din celelalte zone ale României, considerate zone portocalii, carantina și testul sunt doar recomandate.
În plus, pentru cei ce călătoresc din Belgia în România nu sunt permise călătoriile neesențiale (turistice) în regiunile românești din zona roșie.

Po cere asistență consulară
Mai mult, toate persoanele care intră în Regatul Belgiei sunt obligate să completeze anterior intrării pe teritoriul belgian formularul Passenger Locator Form, care poate fi accesat online la: travel.info-coronavirus.be/fr/public-health-passenger-locator-form, fiind exceptate persoanele care călătoresc pe alte rute decât aeriană sau navală şi care rămân pe teritoriul Belgiei pentru maximum 48 de ore (inclusiv în scopul tranzitului), precum şi persoanele a căror călătorie în afara Regatului Belgiei nu depăşeşte 48 de ore.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles 0032 (0)2 347 5338, 0032 (0)2 345 0040 şi 0032 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice 0032(0)2 344 0854.
Belgia este prima țară europeană care stabilește restricții doar pentru unele regiuni din alte țări europene. Pe lista roșie sunt și zone din Marea Britanie, Elveția, Bulgaria, Franța și Spania.
I.IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here