Gorjul sub cod galben de polei, drumarii sunt pregătiţi să intervină

199

În acest sfârşit de săptămână, judeţul nostru se află sub incidenţa unei avertizări cod galben de polei. Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu dau asigurări că sunt pregătiţi să intervină cu utilajele pentru a împrăştia material antiderapant pe drumurile naţionale din Gorj.

Potrivit meteorologilor, vineri şi sâmbătă vor fi precipitaţii mixte, ce vor cuprinde treptat vestul, centrul şi nordul ţării şi vor fi asociate cu depuneri de polei, iar în nord-vest şi la munte cantităţile de precipitaţii vor depăşi local 20…25 l/mp. Se va semnala polei, în prima parte a zilei de vineri (13 ianuarie) în Banat şi Crişana, iar după-amiaza şi în Transilvania şi nordul Moldovei.
În noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (14 ianuarie) se va depune polei în Oltenia, vestul Munteniei şi local în Transilvania şi Moldova. În zona de munte vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ şi temporar viscolite, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) ninsorile se vor extinde treptat şi în regiunile intracarpatice. Vântul va avea intensificări la munte pe tot parcursul intervalului, cu rafale de 70…80 km/h.

Drumarii, pregătiţi de lupta cu poleiul
Reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu dau asigurări că sunt pregătiţi să intervină cu utilajele pentru a împrăştia material antiderapant pe drumurile naţionale din Gorj. „Utilajele de deszăpezire sunt pregătite pentru a se interveni cu material antiderapant pe tronsoanele predispuse la polei”, confirmă Cristi Tudor, reprezentantul SDN Târgu-Jiu.
Mai trebuie spus că intensificări ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h şi trecător peste 70 km/h, se vor semnala şi în regiunile vestice în cursul zilei de vineri (13 ianuarie), iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 ianuarie) îndeosebi în sudul Banatului.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here