Gorjul și atracțiile sale, subiect de documentar pentru o televiziune din Grecia

1808

Județul nostru și atracțiile sale, de la operele lui Brâncuși la tradițiile populare, vor fi prezentate într-un documentar ce va fi difuzat de televiziunea publică din Grecia în cadrul emisiunii ,,Balkania Express”.

,,Timp de trei zile, Asociația ,,Acasă la Brâncuși” a fost gazda echipei programului TV Balkania Express, emisiune realizată și difuzată de canalul public de televiziune ERT 3 din Grecia. Într-un timp atât de scurt au fost totuși prezentate câteva dintre principalele atracții turistice ale județului, începând cu Ansamblul Brâncușian Calea Eroilor, Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara, Rânca și Transalpina, Cheile Sohodolului.
Tradițiile și zestrea folclorică a Gorjului au fost cu bucurie puse în valoare de meșterii populari gorjeni și de ansamblurile folclorice ale Școlii Populare de Arte, Doinei Gorjului și ansamblului elevilor din Novaci.
Felicitări pentru deosebita implicare Sorin Buliga, Albinel Firescu, Gheorghe Porumbel, Daciana Ungureanu, Nușa Basarabă și Nicu Mitroiu. Mulțumiri echipei elene, Nopi Ranti, Theodore Kalesis, Kalaitzidis Theofilos si Vourvachakis Nikolaos. Așteptăm cu nerăbdare episodul gorjean al Balkania Express!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Asociației ,,Acasă la Brâncuși”.
„Televiziunea ERT 3 a fost prezentă acasă, la Novaci, la meșterul popular Daciana Ungureanu, pentru a realiza un documentar în cadrul faimoasei emisiuni – Balkania Express. Daciana și-a prezentat colecția impresionantă de piese de port popular, obiectele sale vechi de peste 100 de ani, dar și propriile lucrări, inspirate din natură și artă tradițională.
Și, ca să fie tabloul complet, cunoscuții interpreți de muzică populară doamna Maria Loga și prof. dr. Ștefan Popescu au susținut un recital, acompaniați de o parte a Ansamblului Folcloric ,,Maria Lătărețu”.
De asemenea, meșterii populari: Liliana Arapu, Claudia Drăghescu, Filomela Tiștere, Valentina Gheorghe, Gheorghe Cîrjă, Vasile Modroagă, Dumitru Coneru și Nicolae Guță și-au etalat cele mai reprezentative lucrări, făcând, de altfel, și demonstrații practice de meșteșuguri tradiționale. A fost o zi de neuitat pentru noi! Mulțumim, ERT 3, pentru interesul acordat culturii noastre tradiționale!”, au transmis și reprezentanții Școlii Populare de Arte ,,Constantin Brâncuși”.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here