Gorjul, punctul de întâlnire al masonilor din întreaga ţară

939

Masonii din Marea Lojă Naţională a României sunt aşteptaţi, vineri şi sâmbătă, în judeţul Gorj, unde se vor reuni într-un Mare Consiliu, deschizând în mod solemn noul an masonic 2012-2013. La Târgu-Jiu, pe lângă ţinuta de Mare Consiliu al Marii Loji Naţionale a României-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice, unde se va aproba constituirea de noi Loji şi Triunghiuri Masonice, Suveranul Mare Comandor, Mare Maestru Il. Fr. Viorel Danacu va consacra şi aprinde luminile Respectabilei Loji “Fii Gorjului – Viorel Danacu” Nr. 2 la Oriental Târgu-Jiu.

“Il. Fr. Viorel Danacu este declarat, fără nicio lipsă de modestie, de către toţi masonii din Gorj, Fiul Gorjului, întrucât a contribuit la o seamă de acţiuni şi fapte unice pentru judeţul Gorj. Acum 10 ani, a înfiinţat prima Loja Masonică sătească din România şi din lume, la Hobiţa, locul unde s-a născut Constantin Brâncuşi, a construit Monumentul Eroilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial în localitatea Hobiţa, a construit o Troiţă aşezată în cimitirul satului Hobiţa, în memoria lui Constantin Brâncuşi, lângă mormintele părinţilor săi, a susţinut financiar zugrăvirea Sfintei Bisericii din Peştişani, când a împlinit 100 de ani de la construire, a donat cărţi religioase şi mai multe obiecte de cult religios cu această ocazie, a organizat mese rotunde, expoziţii de artă şi sculptură la casa memorială a lui Constantin Brâncuşi şi a ajutat oamenii locurilor”, se arată în comunicatul de presă al Marii Loji.
În cadrul întâlnirii va avea loc şi ceremonia de constituire a Respectabilei Loji, “Bacovia“ Nr. 3 la Orientul Bacău, urmată de instalarea Demnitarilor, Ofiţerilor şi a Venerabilului Maestru. Urmează o ţinută Solemnă a Respectabilei Loje de Perfecţie “Costache Negri“ nr 2. de la Orientul Bucureşti, care va reuni fraţii de gradele 14-18, din cadrul Marii Loji Naţionale a României-Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice. Vor fi sărbătorite toate aceste evenimente, printr-o Agapă fraternă, unde Suveranul Mare Comandor, Mare Maestru Il. Fr. Viorel Danacu va rosti şi Mesajul cu ocazia Echinocţiului de Toamnă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here