Gorjul, promovat cu succes la Târgul de Turism din capitală

264

Artiştii şi meşterii populari din Gorj au impresionat vizitatorii la Târgul de Turism al României, care a avut loc în perioada 14-17 noiembrie 2013, în capitală. Pentru a atrage cât mai mulţi vizitatori la standul de promovare al judeţului, meşterii populari Maria Dinoiu, Nicu Văideanu şi Ion Retezeanu au făcut demonstraţii ale meşteşugului pe care îl stăpânesc.

Atracţiile judeţului Gorj au fost promovate, timp de patru zile, la cel mai mare târg de turism din ţară.
Pe parcursul întregii perioade de desfăşurare a evenimentului, Consiliul Județean Gorj a avut un amplu program de prezentare, în cadrul căruia au fost distribuie vizitatorilor diferite materiale de promovare din toate zonele județului (albume “Gorj – Acasă la Brâncuşi”, pliante turism montan, monahal, istorie, cultură şi tradiţii, muzee, peşteri, albume “Oraşul Lui Brâncuşi”, DVD-uri, pliante, broşuri cu Ansamblul Monumental Calea Eroilor, infoghiduri, Agendă 2013 şi albume “Brâncuşi sculptor creştin-ortodox”). De asemenea, “Taraful Gorjului” de pe lângă Şcoala Populară de Artă Târgu-Jiu a încântat vizitatorii cu mai multe cântece olteneşti. Artiştii şi meşterii populari au expus obiecte de artă tradiţională gorjeneşti şi au făcut demonstraţii ale meşteşugului pe care îl stăpânesc. Este vorba de: Maria Dinoiu (țesătoare), Ion Retezeanu (meșter olar), Nicu Văideanu (arta lemnului), Ion Ghiţulescu (solist vocal).
Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, s-a oprit şi la standul Consiliului Județean Gorj. Ba mai mult, aceasta a şi cântat împreună cu solista tarafului din Gorj piese olteneşti.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here