Gorjul, primul județ cu trasee montane semnalizate cu vopsea fotoluminiscentă

591

Prin Serviciul Salvamont al Consiliului Județean Gorj, județul Gorj va fi primul județ din țară în care traseele montane vor avea semne și stâlpi de marcaj, cu vopsea fotoluminescenta care va oferi o mai bună orientare turiștilor pe timp de noapte.

În premieră naționala, salvamontiștii vor testa realizarea marcajelelor turistice cu vopsea fotoluminescenta care să asigure sprijin turiștilor și pentru orientarea pe timp de noapte.
Vopseaua pentru aceste prime teste este oferita de catre S.C. TOPICROLL S.R.L. ,unic importator si distribuitor in Romania a produselor LUMINOKROM, www.luminokrom.com și are o larga aplicabilitate în vopsirea marcajelor rutiere, a pistelor pentru biciclisti sau pentru pietoni.
În combinație cu elementele reflectorizante se reușește astfel folosirea tuturor elementelor posibile care pot oferi un sprijin în orientarea dupa marcaj și pe timp de noapte.
În curând, vom prezenta și primele imagini din teren cu marcajele pe timp de noapte și eficienta folosirii acestei vopsele fotoluminescente.

Un număr de minimum 10 trasee montane din masivele montane ale județului nostru vor fi marcate în acest an de către salvamontiștii gorjeni”, a transmis președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here